Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP - Kina

06. december 2010 af Bent12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg skal skrive SRP om Kina, og min opgaveformulering lyder:

Redegør for Kinas økonomiske vækst, fra 1978.

Vurder hvilken betydning den økonomiske vækst har haft for den regionale- og befolkningsmæssige udvikling, samt de erhvervsmæssige- og befolkningsmæssige konsekvenser af den økonomiske udvikling.

Diskuter hvorvidt Kinas økonomiske vækst kan fortsætte, med fokus på de store regionale forskelle i levevilkår og med fokus på udnyttelsen af naturgrundlaget.

Har i nogle gode idéer til specifikke emner jeg skal komme ind på, når jeg besvarer disse spørgsmål, eller bøger eller andre kilder, som kunne være relevante for mig at bruge til at skrive opgaven?

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2010 af 2cool4srp (Slettet)

 Hejsa, Jeg har også SRP Kina A og xxxx x. Det første spørgsmål lyder nu nemt nok, det er bare at finde noget materiale om Deng Xiaoping og hans reformer, der åbnede døren til udlandet og ændrede på kinas planøkonomi, til et mere markedsorienteret. 

Regionale og befolkningsmæssige udvikling, se det spørgsmål lyder lidt sværere - du må vel have snakket med din vejleder om hvad det mere præcist går ud på, umiddelbart kunne det være mange ting. man kunne måske tage Hukou systemet ind (det vi i gamle dage kaldte "stavnsbindning") - Det at mange flytter til byerne for at tjene penge, men at mange bliver holdt til deres byer/regioner pga. Hukou systemet. Den økonomiske udvikling har i teorien også impakt på befolkningen, normalt siger man jo at jo rigere man bliver, jo færre børn får man, men der er 1barns politikken jo ved lov bestemt - det kunne man måske skrive om?

Til sidst kan du jo komme ind på at Kina i kraft af at de mangler ressourcer, investerer i nabolande, ja enda Afrika for at skaffe de ressourcer de har behov for, for at bevare deres vækst. Omkring de store regionale forskelle, så har det jo også stor betydning, rent historisk har kejserrigerne gået under, ved oprør. så hvis ikke lederne gør noget for at holde væksten oppe, og især få pengene til de fattige, så er de bange for at de går imod regeringen, og simpelthen vælter dem. 

Jeg er selv på bar bund rent materiale mæssigt, har nada bøger, regnede med at bruge nettet for det meste. 50% skal jo være på kinesisk, dertil vil jeg nok bruge kinesiske nyhedskilder, Xinhua, china.com og officielle kinesiske ministeriers hjemmesider, china daily og måske engelsksprogede aviser kunne også komme med som gode kilder, alt hvad danske nyhedsmedier bringer er alligevel om hvad den og den anden minister laver i fritiden og om de ældre får skinke eller kylling til maden. 

Held og lykke, hvis der er mere kan du bare skrive til min mail [email protected] - gamer profil yeah, så kan lærerne ikke se hvem jeg er


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2010 af BelleCanto (Slettet)

I kan kigge på Romklubbens "Grænser for vækst" .. en rapport der lige netop omhandler den kinesiske økonomiske vækst og konsekvenserne af markedsøkonomien, hvor der fokuseres på knapheden af ressourcerne og forurening.


Svar #3
15. december 2010 af Bent12 (Slettet)

Hvor finder jeg den rapport?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2010 af BelleCanto (Slettet)

http://www.information.dk/149688


Skriv et svar til: SRP - Kina

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.