Samfundsfag

Realisme, USA's engagement i Golfkrigen 1991

07. december 2010 af allesmor (Slettet)

 Hej 

Jeg har brug for lidt hjælp til spørgsmålet "Udfra et realistisk(international politik) synspunkt skal du analysere USA engagement i Golfkrigen 1991.

Jeg har lavet det meste selv, så tænkte på om I kunne komme med noget inspiration til, hvordan jeg kunne gøre den bedre. Og evt rette de fejl I støder på, hvis der er nogle. 

Vil også værdsætte det, hvis I kunne hjælpe mig med at plotte nogle begreber på.

På forhånd rigtig mange tak!

Vedhæftet fil: Realisme-delen.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2010 af Mads1980 (Slettet)

Realisme indenfor IP er en bred størrelse - der findes forskellige realisme-retninger indenfor International politik (klassisk realisme, neoklassisk realisme, offensiv neorealisme, defensiv neorealisme etc.)
Som jeg forstå din opgave så er det neorealismen (Kenneth Waltz) du benytter dig af.

Du har i det store hele  den rigtige forståelse af teorien: Stater er hovedaktøre i et anarkisk system. En pointe i neorealismen er at det er den anarkiske struktur der giver årsagen til konflikt og krig. Stater agere ud fra en selv-hjælps logik hvor sikkerhed er det altoverskyggende mål (som kommer før økonomiske må l!!!). 

Jeg er ikke helt sikker på at jeg er enig hele vejen i din brug af realismen som forklaring på den første golfkrig, men det kommer også an på hvordan i er blevet præsenteret for realismeteorien og hvor stor vægt man tillægger Kuwaits olie i en amerikansk sikkerhedssammenhæng.


Skriv et svar til: Realisme, USA's engagement i Golfkrigen 1991

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.