Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Pris-mængdeoptimering

07. december 2010 af miwa1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Mon en klog person kan hjælpe mig lidt på vej..

Jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg skal bruge GROMS = GROMK eller DOMS = DOMK

Følgende er oplyst

Virksomheden sælger en af sine varer kun på hjemmemarkedet. Virksomheden har bedt et
markedsanalysefirma om at estimere varens prisafsætningsfunktion på hjemmemarkedet, og
den ser ud som følger:

P = 150 - 1/100x

Hvor p er prisen i kr./stk., og x er den forventede afsætning i stk./uge. Virksomheden har
estimeret, at de årlige totalomkostninger forbundet med fremstillingen af den pågældende vare
varierer efter følgende sammenhæng:

t(x) = 150 + 50x + 1/400x2 (i anden)

Jeg skal bestemme den optimale pris og mængde samt beregne den gevinst, som er forbundet med den
optimale pris og mængde.


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. december 2010 af joffen (Slettet)

GROMS = dobbelt hældning af P dvs. 150-1/50x

GROMK = TO' dvs. T(x) skal differentieres

Derefter sættes GROMS og GROMK lig hinanden og du skulle gerne have en optimal pris og mænge.


Skriv et svar til: Pris-mængdeoptimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.