Engelsk

Lord of the Flies

26. april 2005 af Razz (Slettet)
Nogen der kan bidrage med noget analyse af "Lord og the Flies"...???

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2005 af Franky (Slettet)

På dansk hedder den fluernes herre, og jeg har tidligere lavet en analyse af filmen, jeg fik inspiration af opgaverne her i studi, prøvat søg under fluernes herre...
Ellrs skriv tilbage til mig på:

[email protected]

så finder jeg min til dig fik 11 i folkeskolen...

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2005 af bebe (Slettet)

Hey der.. Håber jeg kan hjælpe lidt. Hovedtemaet i Lord of the flies er konflikten mellem civilisation and savagery. Der er to grupper som polariseres stærkt, og specielt mod slutningen. Ralph (civilisation, democracy etc.) Og så er der Jack (Savagery, wild, dictator etc.)

Der er en masse symbolik i romanen;
The Conch= demokrati, i og med at den der har den har tilladelse til at snakke, og de andre er nødsaget til at lytte.

Piggy's glasses= Science (brillerne forsyner drengene med ild)

The Beast= Det onde som findes i alle mennesker, da der i virkeligheden ikke findes noget uhyre eller monster, men det er i stedet noget drengene selv har opfundet.

Romanen er også allegorisk. Jack kunne forestille at være Hitler, idet han frarøver folket demokratiet og isolerer sig med sin gruppe af drenge. Ralph repræsenterer de allierede.

Vil anbefale at du surfer lidt på nettet, da der er UTROLIG mange som har skrevet godt om romanen, og du vil få fat i de centrale temaer osv.

Lige til sidst.. I min klasse kom vi frem til at Simon (drengen som bliver dræbt til sidst) er en slags Jesus-figur, idet han er uskyldig og søger sandheden. Som Jesus, blev han også dræbt af sine egne... Simon taler med "The Lord of the Flies" lige inden han bliver dræbt.. Sæt det i relation til Jesus som bliver fristet af Satan natten inden sin korsfæstelse.

Håber du ku bruge det :) Held og lykke

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2005 af bebe (Slettet)

Hey der.. Håber jeg kan hjælpe lidt. Hovedtemaet i Lord of the flies er konflikten mellem civilisation and savagery. Der er to grupper som polariseres stærkt, og specielt mod slutningen. Ralph (civilisation, democracy etc.) Og så er der Jack (Savagery, wild, dictator etc.)

Der er en masse symbolik i romanen;
The Conch= demokrati, i og med at den der har den har tilladelse til at snakke, og de andre er nødsaget til at lytte.

Piggy's glasses= Science (brillerne forsyner drengene med ild)

The Beast= Det onde som findes i alle mennesker, da der i virkeligheden ikke findes noget uhyre eller monster, men det er i stedet noget drengene selv har opfundet.

Romanen er også allegorisk. Jack kunne forestille at være Hitler, idet han frarøver folket demokratiet og isolerer sig med sin gruppe af drenge. Ralph repræsenterer de allierede.

Vil anbefale at du surfer lidt på nettet, da der er UTROLIG mange som har skrevet godt om romanen, og du vil få fat i de centrale temaer osv.

Lige til sidst.. I min klasse kom vi frem til at Simon (drengen som bliver dræbt til sidst) er en slags Jesus-figur, idet han er uskyldig og søger sandheden. Som Jesus, blev han også dræbt af sine egne... Simon taler med "The Lord of the Flies" lige inden han bliver dræbt.. Sæt det i relation til Jesus som bliver fristet af Satan natten inden sin korsfæstelse.

Håber du ku bruge det :) Held og lykke

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2005 af bebe (Slettet)

Hey der.. Håber jeg kan hjælpe lidt. Hovedtemaet i Lord of the flies er konflikten mellem civilisation and savagery. Der er to grupper som polariseres stærkt, og specielt mod slutningen. Ralph (civilisation, democracy etc.) Og så er der Jack (Savagery, wild, dictator etc.)

Der er en masse symbolik i romanen;
The Conch= demokrati, i og med at den der har den har tilladelse til at snakke, og de andre er nødsaget til at lytte.

Piggy's glasses= Science (brillerne forsyner drengene med ild)

The Beast= Det onde som findes i alle mennesker, da der i virkeligheden ikke findes noget uhyre eller monster, men det er i stedet noget drengene selv har opfundet.

Romanen er også allegorisk. Jack kunne forestille at være Hitler, idet han frarøver folket demokratiet og isolerer sig med sin gruppe af drenge. Ralph repræsenterer de allierede.

Vil anbefale at du surfer lidt på nettet, da der er UTROLIG mange som har skrevet godt om romanen, og du vil få fat i de centrale temaer osv.

Lige til sidst.. I min klasse kom vi frem til at Simon (drengen som bliver dræbt til sidst) er en slags Jesus-figur, idet han er uskyldig og søger sandheden. Som Jesus, blev han også dræbt af sine egne... Simon taler med "The Lord of the Flies" lige inden han bliver dræbt.. Sæt det i relation til Jesus som bliver fristet af Satan natten inden sin korsfæstelse.

Håber du ku bruge det :) Held og lykke

Skriv et svar til: Lord of the Flies

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.