Studievejledning

Stx eller Htx

22. december 2010 af KageStodder (Slettet)

  Jeg står lige nu mellem valget af gymnasiel uddannelse. Jeg har nu gået et halvt år på htx. Det er rigtig, rigtig fedt bortset fra at det sociale miljø er dårligt. Der sker ikke så meget generelt og der er næsten ingen piger.

Så kunne jeg jo bare skifte? Nej! Fordi jeg har hørt at måden de griber tingene an på i det almene gymnasie er anderledes end på tekniske gymnasier. Det fede på htx er projekterne og det tværfaglige. Der er ikke så mange små lektier men flere små lektier.

Jeg regner derudover også at få et meget højere snit på htx. Lige nu ligger jeg rimelig højt i min klasse.

Jeg regner med at læse videre på NBI på københavns universitet efter gymnasiet. Jeg prioriterer min uddannelse rimelig højt, men synes også det er nedern at der ikke sker noget socialt og der ikke er nogle piger.

Så hvad skal jeg vælge, venner eller uddannelse?


Brugbart svar (3)

Svar #1
22. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#0

Uddannelse er vigtigst, fordi "venner" er der jo så længe i bliver undervist samme sted, efter det, så kan de være fløjtende ligeglade med, hvor du så skal hen.


Brugbart svar (3)

Svar #2
22. december 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Jeg vil også sige at det er din uddannelse, er helt enige i med slowy.. ..


Svar #3
22. december 2010 af KageStodder (Slettet)

 Men det er vel stadig 3 år af ens ungdom. Man er kun ung en gang hele livet.


Brugbart svar (2)

Svar #4
23. december 2010 af SuperJulle (Slettet)

Gør som du selv har lyst til. Det kommer jo meget an på dig, så det du skal gøre op med dig selv er, hvad der er vigtigst for dig. Er det sociale eller din uddannelse vigtigst? Ud fra hvad du har skrevet er jeg enig med #1 og #2, men det er jo dit eget valg.

God jul til alle.


Brugbart svar (2)

Svar #5
23. december 2010 af Crow. (Slettet)

Tag HTX og vær' med til at skabe et socialt netværk. Det kan man sagtens - I hvert fald på den HTX som jeg går på.
Meld dig evt. i festudvalget, hvor mange af pigerne også opholder sig ;)


Brugbart svar (2)

Svar #6
31. december 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 Du ser ud til at være glad for HTX så fortsæt!!!

Uddannelsen bestemmer din fremtid og det er vigtigt at du studerer noget som du kan lide ellers går det ikke. Du virker ret usikker med hensyn til det almene gymnasium, så lad være med at vælge det!

Vennerne kan du være sammen med i fritiden....

Der er sikkert få piger på htx dem kan du prøve at blive venner med....

Jeg synes helt klart at du skal vælge uddannelse, især med din tydelige entusiasme for htx!!


Brugbart svar (2)

Svar #7
01. januar 2011 af Lesleyblood (Slettet)

At få et højt gennemsnit din ungdomsuddannelse, er langt vigtigere end det 'sociale', da det er det, der bestemmer din fremtid. Hvis du kan få et langt højre gennemsnit på HTX, så BLIV der. Efter gymnasiet kommer du ikke til at se til ca. 95% af personer du engang gik i klasse med alligevel, så hvorfor gå så meget op i det? At være alt for social har en destruerende indflydelse på ens gennemsnit. Kan huske mit første semester af STX, hvor jeg kom til alle fester o.s.v.. Endte med et snit på lidt over 7 i standtpunktskaraktere, fordi jeg altid var træt og læste derfor ikke særlig meget op/ var aktiv til/i timerne.

I andet semester af min STX, hvor jeg blev mere "introverted",  ikke kom til nogen fester, altid læste op til timerne, lavede perfekte (I think it's safe to say) afleveringer, og prioterede få men rigtig gode venner,kom jeg op på 10,3 (og ligger nu på 10,7)!

Hvis du derudover heller ikke kan lide fag som billedkunst, oldtidskundskab, og historie på højt niveau, så skal du ikke tage gymnasiet... læs hellere noget, som du kan lide = bedre gennemsnit!  :P


Skriv et svar til: Stx eller Htx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.