Fysik

Hjælp....Lys i vand DET HASTER HJÆLP

12. januar 2011 af Lillozz (Slettet)

a) Gitterets gitterkonstant:

n•λ=d•sin?(θ_n)
? Ligningen løses for d vha. CAS-værktøjet WordMat.
d=λ•n/sin?(θ_n )

Når en bølge med bølgelængden λ rammer vinkelret ind på et gitter, er der konstruktiv interferens i de retninger, som svarer tilafbøjningsvinklerne θ_n. Tallet n er ordenen. Gitterkonstanten d er afstanden mellem to nabospalter i gitteret.

Dvs.
λ=632,8 nm

Afstanden mellem de to 4. ordens lyspletter er 39,4 cm
n=39,4/2=19,7
θn = tan-1*(modstående/hosliggende)
θ_n=tan^(-1)?(19,7/35,0)=92,27893/π≈29,3733

Vi indsætter tallene i formlen:
d=632,8•?10?^(-9) m•4/sin?(29,37) ≈5,1610007•?10?^(-6)


b) Lysets fart i vand:
n•λ=d•sin?(θ_n)
? Ligningen løses for λ vha. CAS-værktøjet WordMat.
λ=d•sin?(θ_n )/n

Vi ved at gitterkonstanten er:
5,1610007•?10?^(-6)
Afstanden fra 0.- 4. orden er:
n=27,8/2=13,9 cm
θn = tan-1*(modstående/hosliggende)
θ_n=tan^(-1)?(13,9/35,0)≈21,66015°
Tallene indsættes i formlen:
λ=5,1610007•?10?^(-6)•sin?(21,67)/4=4,7643806•?10?^(-7)≈476 nm
Da frekvensen i vand og luft er ens:
c=f•λ
? Ligningen løses for f vha. CAS-værktøjet WordMat.
f=c/λ
f=?3,00•10?^8/(4,76•?10?^(-7) )=6,302521•?10?^14
(lysets frekvens i vand og luft er ens)

 frekvensen passer ikke...hjælp!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2011 af peoplewant (Slettet)

Undskyld jeg spørger, men er der meget matematik i fysik..

Går kun i folkeskole så ved ikke så meget selv?

Skal jo snart vælge studieretning


Svar #2
12. januar 2011 af Lillozz (Slettet)

Ja, det kan man roligt sige.


Skriv et svar til: Hjælp....Lys i vand DET HASTER HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.