Studievejledning

Ansøgning til gymnasiet?

27. januar 2011 af Frederikke15 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej:) 

Jeg skal til at søge ind på gymnasiet og er kommet i tvivl om, hvordan det foregår. Jeg ved, at ens uddannelsesvejleder sender en ansøgning, men hvor mange prioriteter skal man have? Og hvad hvis ingen af de gymnasier, man har ønsket, optager én?

På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. januar 2011 af ghof

 Hejsa :)  

-  din uddannelsesvejleder og lærer er med til at dømme og du bliver erklæret egnet eller om du ikke gøre, lærene til hovedfagene ( matematik, engelsk, dansk, fysik/kemi, engelsk - og det gælder om at du har et gennemsnit på dit karakterblad over 7.  -  som regel siger man at hvis du ikke bliver optaget  til en optagelsesprøve,  bliver du nød til at tage 10. klasse og forbereder dine karakter i 10. klasse, så du bliver eklæret egnet uden optagelses prøven efter 10. klasse.


Brugbart svar (4)

Svar #2
30. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Du behøver ikke nødvendigvis at have et gennemsnit over 7. Men det handler som sagt om, om dine lærere mener, at du er egnet eller ej.

Hvis du bliver erklæret ikke egnet, skal du op til optagelsesprøve (hvis du vil ind). Det burde ikke være noget problem at blive optaget, hvis du er erklæret egnet. Men et gymnasie kan selvfølgelig blive fyldt op.


Svar #3
31. januar 2011 af Frederikke15 (Slettet)

OG så er det jeg spørger: hvad så hvis alle de gymnasier, jeg søger ind på, bliver fyldt op? 


Brugbart svar (2)

Svar #4
04. februar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 #3

Tilmeldingen foregår via www.optagelse.dk

Du kan vælge op til 5 prioriter og der er en meget lille chance for at alle fem gymnasier, bliver fyldt op. Hvis det nu skulle ske bliver du tilbudt en plads på et andet gymnasium.


Skriv et svar til: Ansøgning til gymnasiet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.