Spansk

rettelse af 5 sætninger.

28. januar 2011 af sillemusss (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :), jeg ville høre om der var en dygtig spansk grammatiker, der havde lyst til at hjælpe mig med mine fejl.

På forhånd tak for hjælpen!

1. Den spanske familie har ændret sig meget.
- La familia española ha cambiado mucho.
2. Familien sidder og ser fjernsyn.
- La familia se siente y ven la televisión.
3. Drengen er (sammen) med sin mor hele dagen.
- El niño está con su madre todo el día.
4. Jeg så billedet på en udstilling sidste år.
- yo viendo la foto en una exposición el año pasado
5. Moren skal ikke spille golf i morgen fordi hun skal arbejde.
- La madre no debe jugar al golf en la mañana porque tiene que trabajar.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. januar 2011 af jbmm (Slettet)

1. Den spanske familie har ændret sig meget.
- La familia española ha cambiado mucho. OK

2. Familien sidder og ser fjernsyn.
- La familia se siente y ven está viendo la televisión.
sidde/stå/ligge og = estar + gerundium

3. Drengen er (sammen) med sin mor hele dagen.
- El niño está (junto) con su madre todo el día. OK

4. Jeg så billedet på en udstilling sidste år.
- yo viendo Vi la foto en una exposición el año pasado
'så' er datid (præteritum=vi),
men 'viendo' er gerundium og kan IKKE bruges som datid

5. Moren skal ikke spille golf i morgen fordi hun skal arbejde.
- La madre no debe va a jugar al golf en la mañana porque tiene que trabajar
da der står 'i morgen' er der tale om fremtid, og der skal anvendes:
'ir a' (la madre no va a jugar al golf mañana)
eller ren futurum (la madre no jugará al golf mañana)
mañana = i morgen
en la mañana = om morgenen


Skriv et svar til: rettelse af 5 sætninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.