Almen studieforberedelse (AT)

AT 2011

31. januar 2011 af Sam - Niveau: A-niveau

AT 2011 under overskriften "At være på - muligheder og problemer" er nu udgivet.

Har I fået udleveret materialet til AT 2011? 

Hvis I har, hvad er jeres første indtryk?

Mvh.
Sam og resten af redaktionen på Studieportalen.dk


Svar #1
31. januar 2011 af Sam

Tråd til årets opgaveformulering: At være på - muligheder og problemer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2011 af JJ-cool (Slettet)

Er jo professionel AT vejleder, så jeg har en meget professionel tilgang - kan godt se, at naturvidenskab kan have lidt problemer, men det sværeste for mig at se er, at med de manglende bindinger skal folk være meget meget opmærksomme på, hvilke fag de vælger, fordi de, hvis de vælger for ens fag kan komme i problemer med et af de væsentligste faglige mål: At kunne vurdere en sag ud fra to fagområder og fagligt metodiske tilgange. Det udelukker for mig at se fx fransk/spansk i kombination, da det nok ikke er nemt at adskille de to fags metoder fra hinanden. Og man skal jo bla. kunne forklare, hvorfor det eike er nok med kun det ene fag til belysning af ens sag

det samme kan gælde dansk/engelsk her skal man nok tænke over det materiale, man vil lade indgå, således at man vælger forskelligt materiale, som medfører to forskellige faglige tilgange


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2011 af alberthelund (Slettet)

 JJ-cool:

Kunne du evt. komme med nogle emner, hvor man bruger enten Samfundsfag og Psykologi, eller dansk og psykologi. Jeg har samf. og dansk på a-niveau og psykologi på c. 


Brugbart svar (3)

Svar #4
01. februar 2011 af JJ-cool (Slettet)

Det er da ike svært - dansk kan dække facebook, reality og andre mediegenrer - psykologi/samf kan dække årsagsforklaringerne på, at folk vil og øsnker at deltage og udstille sig selv - dette var den korte version -skriv igen , eventuelt over pb


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2011 af DJden (Slettet)

 Hej JJ-cool. Jeg står i den situation, at jeg er blandt dem, der har naturvidenskab som retning. Derfor vil jeg høre, om du har nogen forslag til kombinationer med de naturvidenskabelige fag? Helst noget med enten kemi eller matematik? :)

Hvad angår selve spørgsmålet herinde, må jeg indrømme, at jeg ikke er så glad for overemnet, da jeg ikke kan finde noget at skrive om. Sidst (2.g årsprøven) havde jeg nemmere ved det, men nu står jeg på bar bund og tænker "hvad med os med naturvidenskab?". Jeg ved godt, man ikke altid kan tage hensyn til ALLE, en jeg er stadig skuffet :(


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. februar 2011 af Kalvis (Slettet)

Har i nogle ideer til hvad man kunne skrive om i filosofi og Samfundsfag? :-)

Mange tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. februar 2011 af Elodiel (Slettet)

 Ville også høre om i kendte til nogle spændende emner man kan skrive om i Historie og Engelsk?:)

På forhånd mange tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. februar 2011 af heliumdyt (Slettet)

hej folkens sidder også i samme situation og jeg er helt blank, jeg har ingen ide om hvad jeg skal vælge og vi skal vælge på mandag ....

nogen der kan give mig nogen emner (er naturvidenskabs eleve)


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. februar 2011 af fjums (Slettet)

 screening af forskellige sygdomme i biologi og så kombinere det med fx psykologi fx angst, eller historie og snakke om teknologiens fremskridt


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. februar 2011 af leiflink (Slettet)

jeg tænkte på om man kunne have dansk og bio? screening af forskellige sygdomme i biologi   ,men dansk ved jeg ikke helt :S nogen der har forslag?


Brugbart svar (2)

Svar #11
08. februar 2011 af Shtine (Slettet)

Heej alle.

Jeg er også i samme situation. Emnet er lort - undskyld sproget - og jeg mener ikke, at det er fair overfor de naturvidenskabelige elever. Det er helt utroligt svært, at finde noget godt emne UDEN samfundsfag.. /:

Dog er jeg kommet frem til lidt:

Dansk - Matematik: Screeninger i fx. brystkræft. Der kan bruges noget sandsynlighedsregning i mat, og argumentationsanalyse i dansk af en artikel.

Idræt - fransk: Parkour. Min lærer har foreslået dette, men jeg kan ikke helt se, hvordan jeg skal kunne finde nok stof.

Religion - dansk: Terror eller forholdet mellem nogle af de mellemøstlige lande. Ved terror kan der bruges ritualanalyse og så igen i dansk argumentationsanalyse på en artikel.
 

Håber det gav lidt inspiration til de der stadig ikke har valgt. (:
Jeg kunne godt bruge flere emner indenfor mat, fransk eller religion - hvis nogen skulle ligge inde med noget. (:

- Stine.


Brugbart svar (1)

Svar #12
09. februar 2011 af SBJohansen (Slettet)

Jeg mangler desværre stadig at finde emne inden for noget noget med matematik/fysik og historie/engelsk. Materialet til de "populære" emner er blevet revet væk fra bibliotekerne og har 2-3 måneders ventetid. Set med materiale-øjne er det virkelig ikke smart at give en så snæver opgave til så mange elever på landsplan, som naturvidenskabelig er der virkelig problemer nok i forvejen i forhold til det her emne. Alternative emner efterlyses!

SB


Brugbart svar (1)

Svar #13
09. februar 2011 af Elodiel (Slettet)

 Jeg søger også stadig emner til engelsk/historie hjææælp?:O Har tænkt lidt på Mccarthyisme under den kolde krig. Men vil gerne have andre muligheder???


Brugbart svar (1)

Svar #14
10. februar 2011 af emiliebunk (Slettet)

 Til dig med engelsk/historie: du kan f.eks. skrive om FBI's arbjede mht. overvågning gennem tiden. Det synes jeg var fedt, da min vejleder kom med det eksempel, men har selv valgt andre fag. 

Hvad kan man skrive om i engelsk og psykologi? jeg vil gerne ind på noget med narcissismen og så analysere nogle artikler om et program som f.eks. Big Brother eller Paradise Hotel fra England. Men synes også at overvågning er et fedt emne. Kan der laves nogen form for kombi med psykologi og engelsk der? 


Brugbart svar (1)

Svar #15
21. februar 2011 af -cecilie (Slettet)

 nogle der kan hjælpe med et fokus i forhold til "The Truman Show" i engelsk/samf, eller George Owells 1984 i engelsk/samf


Brugbart svar (1)

Svar #16
01. marts 2011 af xhyxud (Slettet)

Hej JJ-cool

Jeg har netop valgt at skrive i Dansk (a-niveau) og Samfundsfag (b-niveau), og valgt reality-genren. Men jeg har svært ved at se hvad det er der gør at jeg bruger dansk fagets metode? og hvordan jeg skal bruge den? Håber du har en ide til hvilket materiale jeg kan bruge? - både i samfundsfag og dansk?

På forhånd tak

Camilla


Brugbart svar (1)

Svar #17
22. marts 2011 af Oche (Slettet)

 Hey sidder med AT hvor jeg har samf A og Psy c..jeg har tænkt mig  skrive om sandhedens time

..evt nogle gode ideer med hensyn til problemformulering osv? Tak på forhånd..


Skriv et svar til: AT 2011

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.