Matematik

Matematik/kemi

11. februar 2011 af znette (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået et spørgsmål i en opgave, som jeg ikke kan finde noget svar på. Nogen der kan hjælpe mig og forklare;

Hvorfor er det praktisk at anvende en logaritmefunktion som et udtryk for en opløsnings surhedsgrad?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2011 af mathon

                          i praktisk kemi er oxoniumionkoncentrationen af størrelsesorden

                                                              10-n     n>0

                                  eksempelvis
                                                               [H3O+] = 10-7 = 0,0000001    
som jo er lidt uhandy at notere,
hvorfor den danske kemiker
S.P.L. Sørensens nøjagtige
målemetoder, som blandt andet
indeholdt et forslag om at
definere pH som et mål for
hydrogenionkoncentrationen
      
                                                               pH = -log[H+]                         (som i dag noteres pH = -log[H3O+])
hvilket bl.a. bevirkede
at
                                                               0,0000001    kunne erstattes af værdien 7.


 Notationen vandt efterhånden hævd over hele verden.              

                                       
 


Skriv et svar til: Matematik/kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.