Samfundsfag

Opskrivning af kinesisk valuta

21. februar 2011 af zeynos (Slettet)

Håber nogle kan hjælpe det haster!!!

jeg skal i opgaven angive og dokumenter mindst 2 konsekvenser af en eventuel opskrivning af den kinesiske valuta, yuanen. besvarelsen skal tage udgangspunkt i tekstudraget;

»Vi ønsker at sælge alt muligt til jer: Vi vil sælge fly til jer; vi vil sælge biler til jer; vi vil sælge software til jer,« udbasunerede præsidenten [Obama] direkte over for Kinas præsident, Hu Jintao, under topmødet i Washington.
»Kinas stadig større hjemmemarked for varer er en mulighed for amerikanske virksomheder, som kan føre til oprettelsen af nye arbejdspladser i USA,« tilføjede præsidenten.
Obama - og med ham hele Amerika - har da også i den grad behov for at kunne sælge mere til Riget i Midten.
Sidste år eksporterede USA for 82 milliarder dollar til Kina, men importerede for hele 334 milliarder dollar - det giver et astronomisk underskud på handelsbalancen på 252 milliarder dollar .
I runde tal svarer det næsten til hele Danmarks bruttonationalprodukt.
Den skæve balance er kun blevet værre i takt med, at Kinas økonomiske vækst er eksploderet.
For at sikre en bedre balance - lig med mere amerikansk eksport til det kinesiske hjemmemarked - havde Obama under topmødet indkaldt 14 amerikanske og fire kinesiske topdirektører til et uformelt møde i Det Hvide Hus med Hu Jintao.
Ideen var, ifølge kilder i Washington Post, både at sikre, at Kina forstår hvilke konkrete hindringer, som amerikansk erhvervsliv føler, at styret udsætter dem for, og at håbe på at overbevise kineserne om, at der er fordele ved mere samhandel.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2011 af prustehest (Slettet)

 Hej :) ikke nogen umildbart nem opgave, men den kan løses. 

Efterspørgsel på det internationale økonomiske marked er styret af b.la. værdien af valuta. Jo større værdi en mønt har, desto større købekraft i forhold til andre lande, har mønten. Omvendt medfølger en forøget værdi en forringelse af andre nationers købekraft hos landet. 

Hvis en amerikaner køber noget i Kina, køber han ikke varen som det første. Det første han gør, helt ubevidst og automatisk betjent af "Kina´s og USA´s bank" er, at amerikaneren køber en Kinesiske valuta til at købe varen for. Hvis værdien af yuan stiger vil det blive dyrere , for amerikanerne at købe varer i Kina. En konsekvens kan derfor være, at Kina´s eksport vil falde hvis Yuanen´s værdi stiger, men derimod (iflg. USA´s ønske) vil importen stige eftersom Kinas købekraft i forhold til andre lande stiger. De vil dermed købe flere varer fra USA, efterspørgslen stiger dermed i USA, som fører til udbud på arbejdsmarkedet. USA vil derfor have flere penge mellem hænderne, deres gns. disponible indkomst stiger, og deres import vil derfor stige. USA import er Kinas eksport, og Kina vil derfor opleve samme effekt som USA. Konsekvensen vil derfor være at USA BNP vil stige og Kinas eksport og økonomiske vækst vil bevares.

Kig lidt i teksten og se om du kan finde ud af hvorledes denne teori del kan udledes af din kopierede tekst. Ellers må du skrive tilbage :)


Svar #2
24. februar 2011 af zeynos (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Opskrivning af kinesisk valuta

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.