Almen studieforberedelse (AT)

Samfundsfag og mediefag

22. februar 2011 af anja00

 Hej.

Til AT-eksamen 2011 har jeg valgt at "skrive" i fagene samfundsfag og mediefag med henblik på reality-shows, hvor jeg tager udgangspunkt i Paradise Hotel.

I mediefag vil jeg kigge på, hvilke virkemidler der benyttes for at gøre showet underholdende.

Mit problem er, at jeg ikke ved, hvad skal jeg komme ind på under samfundsfag. Det ville være dejligt, hvis der var nogen, der ville komme med nogle forslag.

På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2011 af emul0c

Hmm.. jeg tænker måske lidt i retning af hvad det er for nogle typer mennesker der vælger at deltage i et program som paradise hotel? Hvem er det der ser programmet og hvordan bliver de påvirket af det.
Hvordan påvirker tidligere paradise-gæster samfundet efter programmet - her tænker jeg at de bliver betalt for at komme på natklubber osv. som giver en indtjening = penge i statskassen.


Svar #2
23. februar 2011 af anja00

 Super, tak for ideerne :-)

Jeg har lavet følgende problemformulering:

Hvilken betydning har Paradise Hotel/reality-shows for samfundet, og hvordan påvirkes virkeligheden på tv af overvågning og moderne teknologi?

Hvad kunne eventuelt gøres bedre?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2011 af emul0c

Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener med sidste del: "og hvordan påvirkes virkeligheden på tv af overvågning og moderne teknologi?"

Derudover ville jeg nok fjerne "Paradise Hotel" og kun skrive reality-shows, og skrive i afgrænsningen at du tager udgangspunkt i Paradise Hotel. Eller gøre det modsat, fjerne "reality-shows" og så kun skriv omkring Paradise.
 


Svar #4
23. februar 2011 af anja00

 Med den sidste del mener jeg, om den filmede "virkelighed" påvirkes af, at deltagerne ved at de bliver overvåget, og om der bruges filmiske virkemidler til at øge underholdningsværdien.

Jeg tænkte det samme omkring det med Paradise Hotel/reality-shows. Men jeg har svært ved at finde ud af, hvilket der ville være bedst. Jeg er nemlig bange for, at hvis jeg skriver reality-shows, så bliver det for bredt. Men hvis jeg derimod skriver Paradise Hotel, så bliver emnet måske for konkret?


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. februar 2011 af emul0c

Det bliver du så nok nødt til at omformulere tror jeg - for det var ikke særlig klart :-)

måske noget i retning af: "..og påvirkes livet i reality-showet af deltagernes bevidsthed om at de bliver filmet". Så måske som et underspørgsmål noget omkring om det er påvirket af filmiske virkemidler for at øge underholdningsværdien.


Bortset fra det - så ville jeg nok skrive reality-shows, og i afgrænsningen skrive at du primært vil se på Paradise Hotel konceptet - så udelukker du nemlig ikke at du ser på andet end paradise hotel - men samtidig har du skrevet at det er paradise du tager udgangspunkt i.


Svar #6
23. februar 2011 af anja00

Mange tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Samfundsfag og mediefag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.