Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

afskrivningsprocent?

07. marts 2011 af BelleCanto (Slettet)

Jeg har fået en opgave, og jeg har læst bogens sider igennem op til flere gange, men jeg er stadig ikke helt med.

Opgaven lyder på at virksomhedens omsætning er på 10 mio. kr. Vareforbruget er på 2 mio. kr og omkostningerne for personalet er på 5 mio. kr. Værdien for arktiverne er på 12. mio. kr.

Så skal jeg lave en årsopgørelse med en afskrivningsprocent på 20% - jeg er vitterligt ikke med, hvordan gør jeg dette?


Svar #1
07. marts 2011 af BelleCanto (Slettet)

* ikke årsopgørelse, men resultatopgørelse :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. marts 2011 af navn1994 (Slettet)

 10-2 = 8-5 = 3*0,75 = dit resultat. =)


Svar #3
07. marts 2011 af BelleCanto (Slettet)

hvor kommer de 0,75 fra?


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. marts 2011 af emul0c

Er det aktiverne du afskriver med 20% ?

I  så fald:

Omsætning     10
Vareforbrug     -2
Dækn. Bidrag:  8
Pers. omk.        -5
EBITDA              3
Afskrivninger  -2,4   (12 * 20%)
EBIT                   0,6


Hvor EBITDA = Resultat før afskrivninger
EBIT = Resultat før skat.


Skriv et svar til: afskrivningsprocent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.