Samfundsfag

skal man kunne diskutere for a kunne samfundsfag?

07. marts 2011 af peoplewant (Slettet)

(det siger min lærer , selvom jeg ineresser mig så meget for det og laver mine lektier)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2011 af chinee222 (Slettet)

Ja selvfølgelig skal man kunne diskutere i Samfundsfag. Det som samfundsfag går ud på er at debatter relavante emner indenfor samfundet fra en objektiv vinkel :D


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. marts 2011 af turboweekend (Slettet)

 ja, det skal man og det tror jeg da også at alle kan. :) jeg har fx ikke voldsomt meget styr på de forskellige partiers ideologier og er også til tider meget dårlig til at følge med i hvilke emner, der bliver diskuteret meget for tiden, men man har vel altid en holdning til tingene, der bliver diskuteret i samfundsfag.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2011 af NikolajOlsen

Det kommer skam an på, hvad en diskussion er. Om man kan diskutere sådan som #2 definerer en diskussion, det er ikke så vigtigt, for det er jo bare det rene meneri. Jeg vil mene, at hvis man sætter sig grundigt ind i stoffet - det være sig teorier om økonomi, sociologi osv. - så vil det falde en let at lave en faglig diskussion. Hvis det handler om at kunne argumentere for sine faglige synspunkter, så mener jeg ikke, det har særligt meget med samfundsfag at gøre, og at man sagtens kan være en glimrende elev i samfundsfag uden at diskutere endsige have holdninger til stoffet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2011 af Walras

#2 Hvordan kan du have en holdning til det, du ikke følger med i og derfor i princippet intet ved om? Det er det samme som at gætte eller at modtage sine holdninger fra andre, hvilket aldrig har været specielt gavnligt.

Vi kan have meninger om alt, men har vi ikke styr på de helt basale mekanismer og processer i samfundet, er meninger ikke meget værd. En relevant mening er en holdning, der stammer fra en stillingtagen - men stillingtagen må nødvendigvis have grobund i en viden, før den kan være andet end naiv.


Skriv et svar til: skal man kunne diskutere for a kunne samfundsfag?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.