Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

kan ikke se logikken

17. marts 2011 af sissasine (Slettet)

 hej derinde :)

spørdsmålet lyder ???

Beregn hvor meget den årlige vandbesparelse mindst skal udgøre i kroner for at investeringen er lønsom??

Virksomheden har en årlig vandbesparelse på 150000 kr. 

har opstillet investeringens betalingsstrøm  og kapitalværdi/nutidsværdi er posetiv altså investeringen er lønsom

diskonteringsfaktoren år 6 er 0,56447 og kapital/nutidsværdi er 70814 kr. og scrapværdi år 6 = 650000 kr.

er altså lidt i tvivl om det her :) hvordan finder jeg frem til hvad den årlige vandbesparrelse mindst skal være?

skal jeg beregne hvor stor scrapværdien mindst skal være for at investeringen er lønsom =  >>>>>

650000 - 70814/0,56447 = 524547, 8059 = 524548

altså scrapværdi skal mindst være 524548 for at investeringen er lønsom og så dividere dette tal med 6

 =  524548/6 =87425

altså den årlige vandbesparelse skal mindst udgøre 87425 kr

eller hvordan gør jeg

hvis det er forkert håber jeg der er en der kan hjælpe mig på vej


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. marts 2011 af emul0c

Du skal regne det beløb ud der mindst skal spares førend det kan betale sig at investere i produktet.

Det du skal gøre rent praktisk er at tage betalingsstrømmen (besparelsen) for hvert år og tilbagediskontere til nutid. I år 6 skal du derudover også tage scrapværdien (indtjening) og tilbagediskontere.
Hvis den samlede nutidsværdi på hele besparelsen er større end investeringen er det lønsomt; hvis ikke, så skal de lade være med at investere.


Skriv et svar til: kan ikke se logikken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.