Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Hjælp til udregning af formel for ændring i procent...
14. maj 2005 af
BSH (Slettet)
Yep - total dårligt spørgsmål, men ja - fatter det ikke lige...
Sagen er den, at jeg skal op i Erhvervsøkonomi A niveau skriftlig på onsdag, og er ved at øve lidt inden....
Er lige ved at se på noget regnskabsanalyse, og til det formål ville det være cool lige at ku regne ændring i procent ud (Ved godt jeg burde ku det selv, men alt hvad der lugter lidt af matematik får min hjerne til at kortslutte)
Fra en gammel prøve (hvor jeg godt kunne) har jeg fået følgende resultater:
Afkastningsgrad:
1998: 12,7 %
2001: 7,1 %
Ændring i %: 44,1
Overskudsgrad:
1998: 7,0%
2001: 3,7 %
Ændring i %: 47,1
Egenkapitalens forrentning:
1998: 23,8 %
2001: 5,1 %
Ændring i %: 78,6...
Dagens problem: Hvordan regner man det ud? Har self. ikke mine udregninger, og nok smart nok at ha styr på det inden eksamen går løs...
Sagen er den, at jeg skal op i Erhvervsøkonomi A niveau skriftlig på onsdag, og er ved at øve lidt inden....
Er lige ved at se på noget regnskabsanalyse, og til det formål ville det være cool lige at ku regne ændring i procent ud (Ved godt jeg burde ku det selv, men alt hvad der lugter lidt af matematik får min hjerne til at kortslutte)
Fra en gammel prøve (hvor jeg godt kunne) har jeg fået følgende resultater:
Afkastningsgrad:
1998: 12,7 %
2001: 7,1 %
Ændring i %: 44,1
Overskudsgrad:
1998: 7,0%
2001: 3,7 %
Ændring i %: 47,1
Egenkapitalens forrentning:
1998: 23,8 %
2001: 5,1 %
Ændring i %: 78,6...
Dagens problem: Hvordan regner man det ud? Har self. ikke mine udregninger, og nok smart nok at ha styr på det inden eksamen går løs...
Svar #1
14. maj 2005 af erdos (Slettet)
Afkastningsgrad:
((12,7-7,1)/12,7)*100% = 44,1...%
Ligeledes med de andre. Ønsker du at vise, at der er tale om fald, så ser det således ud:
((7,1-12,7)/12,7)*100% = -44,1...%
Vigtigt er det at huske, at tælleren er diffrensen mellem de to år, og nævneren er ALTID, hvad man kom fra - altså første år.
Du må nu selv kunne regne de andre.
Mvh
Kasper
PS. Man lærer dette i folkeskolen.
((12,7-7,1)/12,7)*100% = 44,1...%
Ligeledes med de andre. Ønsker du at vise, at der er tale om fald, så ser det således ud:
((7,1-12,7)/12,7)*100% = -44,1...%
Vigtigt er det at huske, at tælleren er diffrensen mellem de to år, og nævneren er ALTID, hvad man kom fra - altså første år.
Du må nu selv kunne regne de andre.
Mvh
Kasper
PS. Man lærer dette i folkeskolen.
Svar #2
14. maj 2005 af BSH (Slettet)
#1 mange tak...
Yep - ved godt man lære det i folkeskolen...Skrev jo oz at det var et dumt spørgsmål - men heldigvis var der flere fra min folkeskole der ikk ku hjælpe mig heller, så ik kun mig der er dum :-P
Men rigtig mange tak ihvert fald!
Yep - ved godt man lære det i folkeskolen...Skrev jo oz at det var et dumt spørgsmål - men heldigvis var der flere fra min folkeskole der ikk ku hjælpe mig heller, så ik kun mig der er dum :-P
Men rigtig mange tak ihvert fald!
Skriv et svar til: Hjælp til udregning af formel for ændring i procent...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
