Fysik

!hjælp - afstandkvadratloven

29. marts 2011 af Bjarke005 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej :)

jeg sidder med en rapport hvor øvelse - vejledningen siger;

den aktivitet, som tælleren registrerer, beregnes af;

A_tæller = A * η * (a/4*pi*r^2) = konstant * 1/ r^2 

hvor η = tællerens effektivitet, dvs. den brøkdel af de kvanter, der rammer tælleren, som faktisk bliver registreret.

a = areal af GM-rør

udtrykket ovenfor kaldes afstandskvadratloven.

- hvordan bliver A * η * (a/4*pi*r^2) = konstant * 1/ r^2  ??

ide:  (A * η *a /4*pi*r^2) =  A*η *a /4*pi  * 1/ r^2  

- men er det rigtigt???

   

   


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2011 af Morsby (Slettet)

Jeg kan ikke lige huske/gennemskue, hvad a (lille-a) er - men det må antages, den er konstant.

Brøker må du skrive, som du vil, når det har med gange og dividere at gøre - f.eks. er 1/(2·3) = 1/2 · 1/3 , idet nævner og tæller blot ganges sammen. Du kan derfor fra din første ligning fjerne r2 fra nævneren og gange den på som 1/r2 bagefter - hvilket vist også er det, du har gjort.

Vær dog opmærksom på at benytte parenteser om nævneren fremover, det gør det mere læsevenligt (og matematisk korrekt).


Skriv et svar til: !hjælp - afstandkvadratloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.