Religion

Har bruge for hjælp til religion Islam.

09. april 2014 af hisa (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan kan man fortolke de? Sige de med nogen andre ord?

En person, der erklærer sin tro på islam, kaldes på arabisk en “muslim“, altså ‘en, der udøver islam’. En muslim er en person, der frivilligt og med imødekommenhed accepterer Guds enestående position og bestræber sig på at organisere sit liv i fuldstændig overensstemmelse med læren fra Gud. Han eller hun arbejder også for at etablere en retfærdig og ligeværdig social orden i samfundet, som reflekterer Guds anbefalinger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

En muslim - altså det man hedder hvis man tror på Allah (Gud) - er en person som acceptere at Allah er den største og har den højeste position. Og prøver på at følge de love/regler som der er indefor Islam. Han eller hun arbejder også for at skabe en retfærdig måde at opføre sig på i samfundet (I hele verden), som Allah mener man skal rette sig efter.

Hvis du har flere spørgsmål så spørg løs.

Er muslim


Svar #2
09. april 2014 af hisa (Slettet)

Okay mange tak for det


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Så lidt.


Svar #4
09. april 2014 af hisa (Slettet)

Kan du godt fortæle sådan historisk om Islam og Gud Allah?


Svar #5
09. april 2014 af hisa (Slettet)

Jeg kan sende dig de som jeg har skrevet indtil vider.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Efter Muhammeds død etablerede hans tilhængere kalifatet, og i de følgende årtier blev store dele af Mellemøsten erobret. Erobringerne blev senere udvidet, og kalifatet kom til at dække hele Nordafrika, det meste af Spanien og dele af Iran. Kalifatet blev først styret afumayyaderne, der regerede fra Damaskus.

I år 750 sikrede abbasiderne i Baghdad sig magten, og de regerede kalifatet frem til 1258. Under abbasiderne blev der knyttet handelsforbindelser til Sydøstasien, hvor mange blev muslimer. Det samme skete i Øst- og Vestafrika.

Kampen om Jerusalem

I islams storhedstid udkæmpedes drabelige slag mellem kristne og muslimske hære. Fra år 1095 forsøgte europæiske kristne korstogsriddere at bekæmpe islam og befri Det Hellige Land,Palæstina. I 1099 lykkes det de kristne at erobre Jerusalem, og det blev begyndelsen til en flere hundrede år lang kamp om byen.

I 1187 generobrede muslimerne Jerusalem fra korsridderne og i 1291 blev korsfarerne endeligt fordrevet fra Palæstina og Mellemøsten.

Én verden, flere herskere

Efter abbasidernes fald blev det muslimske område opdelt i flere mindre riger. Der var dog fortsat tætte forbindelser mellem alle dele af den muslimske verden. Muslimer rejste meget rundt for at handle og uddanne sig. Derfor udgjorde den muslimske verden en helhed, selvom den politisk set var delt og blev ledet af forskellige herskere.

Det Osmanniske Rige

Det Osmanniske Rige blev grundlagt af den muslimske hærfører Osman i 1299 og var et stort tyrkisk sunni-islamisk rige, som eksisterede i næsten 600 år. I 1453 belejrede osmannerne Konstantinobel og gjorde byen til deres hovedstad – og byen fik da navnet Istanbul. I 1517 erobrede osmannerne også Syrien og Ægypten, og de overtog dermed også det muslimske kalifat.

Da riget var på sit højeste omfattede imperiet hele det nuværende Tyrkiet og store dele af Mellemøsten og Nordafrika, og i 1683 nåede riget helt op til Wien i Europa. Kultur og videnskab blomstrede, og ved sultanens hof i Istanbul arbejdede både kristne, jøder og muslimer. Fra 1600-tallet begyndte rigets nedgang både militært, politisk og kulturelt, og under 1. Verdenskrig kollapsede imperiet totalt.

Islam og Europa

Store dele af den muslimske verden blev fra begyndelsen af 1800-tallet underlagt europæiske kolonimagter. Kun dele af Marokko, dele af Den Arabiske Halvø og hele Iran undgik denne udvikling. Gennem 1900-tallet blev kolonierne til selvstændige stater. Samtidig blev islam i flere tilfælde brugt som en ideologi i kampen mod de europæiske kolonimagter.

Nyere tid

De moderne muslimske stater har på forskellig måde forsøgt at arbejde sammen. I 1971 etablerede man bl.a. en muslimsk samarbejdsorganisation, kaldet OIC. Planen var, at de muslimske lande skulle samarbejde og sikre deres fælles interesser.

Den moderne muslimske verden præges dog af store modsætninger. Derfor har samarbejdet aldrig båret frugt. Den muslimske verden tæller nemlig nogle af verdens rigeste lande, fx Saudi-Arabien og Kuwait, og nogle af verdens fattigste lande, fx Sudan og Tchad.

Skal lige siges at Muhammed er Allahs profet.


Svar #7
09. april 2014 af hisa (Slettet)

Tak for det


Skriv et svar til: Har bruge for hjælp til religion Islam.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.