Fysik

Afstandskvadratloven - Det haster!

26. april 2014 af mollylar22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Folkens

Jeg skal bruge lidt hjælp til opgave c. Det kan findes i den vedhæftede fil. Opgave a og b er løst. Opgave c lyder på:

"En oplagt fejlkilde er lys fra omgivelserne. Hvordan vil dette afspejles i grafen?"

Det haster folkens! På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Opgave 3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2014 af mathon

 Du har
                       I = k\cdot \frac{1}{d^2}=k\cdot d^{-2}                                som ved logartimering
giver
                       \log\left (I \right ) = -2\cdot \log\left (d \right )+\log\left (k \right )           hvilket er et lineært udtryk


Svar #2
26. april 2014 af mollylar22 (Slettet)

Hvorfor bruger du logartimering? Jeg kan ikke helt se, hvordan det afspejles i grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2014 af mathon

 eller som funktion af d-2:

                                                     I\left ( d^{-2} \right )=\left ( 4\pi L \right )\cdot d^{-2}          er en lineær afbildning
på formen:
                                                     y(x)=a\cdot x


Svar #4
26. april 2014 af mollylar22 (Slettet)

hvordan har du fundet dig frem til funktionen: I(d^-2)=(4*pi*L)*d^-2 ?


Svar #5
27. april 2014 af mollylar22 (Slettet)

Hvordan ved du at (4*pi*L) er hældningen??


Skriv et svar til: Afstandskvadratloven - Det haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.