Fransk

En

31. maj 2014 af Heptan - Niveau: A-niveau

Er en en sammentrækning af à + la?

Fx J'habite à la France = J'habite en France

Je parle à la fille = Je parle en fille


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2014 af french doctor

Hej

Godt spørgsmål.

"à la" og "en" har ikke noget med hinanden at gøre.

"en" betyder "i"/"til" i forbindelse med et land og bruges foran hunkøns-lande (= de fleste lande ender på -e og er hunkøn). Danmark og Portugal er eksempler på hankønslande, som man siger "au".

Je parle à la fille = jeg taler til pigen.

Det ændres, hvis man taler til én af hankøn:

Je parle au garçon.

Jeg håber, det gør dig klogere.

Sincèrement

Thomas

- - -

Sincèrement Thomas


Svar #2
31. maj 2014 af Heptan

Tak, nu giver det mening :-)


Skriv et svar til: En

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.