Historie

Hitlers politik

21. juni 2014 af Mirabella - Niveau: B-niveau
Hej jeg har en opgave om hitler og hvilken politik han førte.
Var det venstre eller højre orienteret?

Og gerne en begrundelse.

Håber på at nogen kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2014 af Christianiversen2 (Slettet)

Hitler var voldsomt venstreorienteret og på ingen måde kommunist - det er den nemmeste måde at forstå det på. Han kunne godt lide tanken om at man brugte samfundets rige til at holde de fattige nede, imens kommunisterne havde det omvendt - de ønskede at de fattige skulle samles og annullere de rige. Groft sagt. Men det er svært at vurdere ham, for han markedsførte sig meget anderledes end han ofte opførte sig politisk. 

Idéen om at Hitler var højreorienteret er i hvert fald løgn selvom man ofte hører det.

Han var til højre for kommunisterne, men det er også det hele. Nazismen var hverken mere eller mindre en racistisk form for venstreorienterethed (måske nærmere ekstrem venstreorienterethed) og stemple den som ”højreorienteret” eller noget som helst andet, er at benægte virkeligheden.

Ordet ”Nazi” er en tysk afledning af navnet på Hitler´s politiske parti – National Sozialistische Deutsche Arbeiter Partei. Så Hitler var socialist og arbejdernes helt – eller han identificerede idet mindste sig selv som sådan, og førte kampagne som sådan.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2014 af peter lind

Hitlers politik var i høj grad at han vil føre krig samt udrydelse af "mindre værdige". Han var primært interesseret i at føre krig mod sovjetunionen for at få "lebensraum"  Det er ekstremt højre orienteret politik


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2014 af peter lind

#1 At hans parti hed noget med arbejderparti betyder ikke at det var venstreorienteret. Indrepolitisk støttede han de velhavende hvilket ikke er venstrepolitik


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2014 af Christianiversen2 (Slettet)

#2 - Peter - kan man ikke sige at han både benyttede sig af højre- og venstreorienteret politik ? Han anvendte jo dele af hver fløjs overbevisninger ? Man kan sagtens argumentere for at han var langt mest til venstre hvilket jeg mener.


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. juni 2014 af peter lind

Ekstreme venstre og højre partier er diktatorisk og voldelig, så de har altså noget til fælles. En del af Hitlers brunskjorter var faktisk tidligere kommunister. Hitler kaldte dem sine bøffer. brune udvendig og røde indvendig. At de har sådanne ting til fælles gør ikke at Hitler kan kaldes venstreorienteret. Støtte til de erhvervsdrivende har aldrig været venstreorienteret politik. Hitlers krigslyst og udrydelse af  "mindreværdig" er heller ikke venstrepolitik
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2016 af pasacal

det er ikke bevist på nogen måde, at hitler ønskede krig. han ønskede at erobre og ekspandere det tyske rige. ved indtage andre landes jord. det var neville chamberlain og frankrigs regering. der deklaret krig i 1939. lige da hitler erobret polen. at de allierede havde deklaret krig, havde irreteret hitler fordi han vill nå ruslands oliefelter i kaukasus. det tvang hitler til at splitte sin hær, og derefter er der bare åben krig.


Brugbart svar (2)

Svar #7
12. januar 2016 af peter lind

Der er masser af beviser på at Hitler ønskede krig. Du skriver "han ønskede at erobre og ekspandere det tyske rige. ved indtage andre landes jord"  Hvordan tror du dette kunne gøres uden krig ? Hitler startede krigen med angrebet på Polen.

Gå op på biblioteket og lån nogle bøger om 2. verdenskrig.


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. januar 2016 af Stats

#6

Det må du have nogen førstehåndskilder på. Det er ikke godt nok, at slynge påstande ud til højre og venstre, uden at have nogen former for belæg.

Ps. Man plejer at have stort begyndelsesbogstav efter punktum. (hvis du ikke kender tegnene; "." punktum efter endt sætning, og "," komma (længere forklaring.))

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2016 af pasacal

Der er firskel på at erobre og være i krig. Søg på google eller læs nogen blade om det.


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2016 af pasacal

forskel


Skriv et svar til: Hitlers politik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.