Bioteknologi

Buffersystemer

12. august 2014 af 555h (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen der ved hvad puffersystemer er for noget,altså hvad betyder det .

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Et system med en syre eller dens korresponderende base. Puffersystemer bruges til at forhindre store ændringer i pH-værdi - fx i en menneskekrop. Et eksempel på et puffersystem er 

CH_3COOH + H_2O \mapsto CH_3COO^- + H_3O^+

Her vises eddikesyre og dens korresponderende base, ethanoat. Da eddikesyre er en middelstræk syre undgås i ovenstående reaktion, at pH falder i det pågældende individ til en kritisk lav værdi. Uhensigtsmæssige pH-værdier har stor betydning for proteinkemien i organismen og kan betyde, at enzymer ikke kan fungere optimalt pga. ændring i enzymets rumlige struktur og dermed ændring i dets aktive center og altså en ændring i enzymets funktion. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

I #1 skulle det have været en harpun-pil, men kunne ikke finde den under symboler. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2014 af mathon

Et puffersystem er
en vandig opløsning af en svag syre HX og dens korresponderende svage base X- - (ikke nødvendigvis monoprot), så
                           0,1< \frac{n\left ( X^{-} \right )}{n\left ( HX \right )}< 10
for hvilken det kan vises, at

                           pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_{b}}{n_s} \right )

Kendetegnende for en puffer med rimelig pufferkapacitet er, at pH ikke ændres kendeligt selv ved tilsætning af et mindre volumen stærk syre eller stærk base.

Puffersystemer har interesse i opløsninger, hvor det er af stor vigtighed at fastholde en ønsket pH-værdi.


Skriv et svar til: Buffersystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.