Spansk

Hjælp med 1 sætning i spansk :D

05. september 2014 af MHN97 (Slettet) - Niveau: B-niveau

He comprado una blusa y te voy a darle

Forklaring:

Korrekt sætning: 

Jeg skal rette sætningen, og finde en forklaring? nogen som kan hjælpe? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2014 af jbmm (Slettet)

Det relative pronomen som objekt for bluse (la blusa, =hunkøn) kan IKKE være -le (=til ham/hende), 
find selv ud af, hvad det så skal være.


Svar #2
05. september 2014 af MHN97 (Slettet)

Tak for svaret, men jeg forstår ikk lige rigtigt, hvad du mener med -le? altså der er ingen -le i sætningen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2014 af jbmm (Slettet)

Jo, der er:
He comprado una blusa y te voy a darle (=dar + le = give hende/ham)
skal det ikke betyde: jeg giver dig den?
Der er 2 pronominer dig og den (=blusen), som er henholdsvis hensynsled og genstandsled.

Disse kan begge med fordel placeres EFTER og samskrives med INFINITIV, læs selv i din grammatikbog, om direkte og indirekte pronominer, deres placering og rækkefølge.
Som jeg skrev tidligere, så kan -le aldrig betyde 'den'

 


Skriv et svar til: Hjælp med 1 sætning i spansk :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.