Bioteknologi

Mængdeberegning!

01. oktober 2014 af BleepBloopBleep (Slettet) - Niveau: A-niveau

Beregn hvor mange gram ATP der kan dannes ud fra respirationen af 1.0 g glukose.
Der stod også i opgaven at jeg skulle finde stofmængden af 1.0 g glukose. Det har jeg gjort, det er 180.15 mol. Der stod også at jeg skulle finde molarmassen af ATP, hvilket jeg også har gjort og det er 507.18 mol.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre her fra.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Af et mol glukose dannes 30 mol ATP ved respiration (32 mol i hjerteceller). Benyt dette til at udregne stofmængden af den dannede ATP og til sidst massen. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

#0 

Din udregning er forkert. 

n(glucose) = m(glucose) / M(glucose) = 1 g /180,15 g/mol = 0,00555 mol 

Her følger, at n(ATP) = 30 · n(glucose) = 30 · 0,00555 mol = 0,16653 mol 

Herved er m(ATP) = n(ATP) · M(ATP) = 0,16653 mol · 507,18 g/mol = 84,46 g ATP 

Du skal bemærke følgende: 

Molarmasse angives i enheden g/mol og ikke mol, du skriver i #0. Stofmængden angives derimod i mol. 

Du skal kunne formlerne: 

n = m / M 

og 

n = c·V


Skriv et svar til: Mængdeberegning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.