Andre fag

Kedel b

02. oktober 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg kan ikke rigtig finde noget i min bog, om dette. Er der en som kan hjælpe mig med at beregne dette?

Værdierne har jeg skrevet længere nede :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Energibalancen giver

md*h560,50 + mv*hmættet,54 = (md + mv)*h450,50  <=>

mv*(hmættet,54 - h450,50) = md *(h450,50 - h560,50)  <=>

mv =md *(h450,50 - h560,50)/(hmættet,54 - h450,50)


Svar #2
02. oktober 2014 af Redub (Slettet)

Hvad dælen gør jeg forkert?

Tror ikke helt jeg kan se hvordan jeg får en rigtig ligning frem.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jeg fik vist også lavet en fejl. md skal være massestrømmen EFTER vandet er sprøjtet ind, eller hvad?

Ind kommer

h560*(md - mv)  og  hmæt *mv

Ud kommer

h450*md

Så vi har

h560*(md - mv) + hmæt*mv = h450*md

vi ganger ind i parentes

h560md - h560*mv + hmæt*mv = h450*md

samler led med mv på venstre side og alt andet på højre side

mv(hmæt - h560) = md*(h450 - h560)

som giver

mv = md*(h450 - h560)/(hmæt - h560) =


Svar #4
02. oktober 2014 af Redub (Slettet)

Ok, så forstår jeg bedre ;)

1000 tak for hjælpen endnu en gang :D


Skriv et svar til: Kedel b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.