Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

DEMAND FUNCTION

08. oktober 2014 af mulle0o (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Givet deman function 

Q=1000-5P-P\frac{2}{a}+0.005\cdot Y^{3}

P=15, Pa=20 Y=100 find indkomst elasticiteten på udbud.

Jeg kan virkelig ikke finde ud af det her.. nogen der kan forklare det for mig ??

Vedhæftet fil: 20141008203554.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2014 af BadBoyBard (Slettet)

mulle0o,

Du har jo en "demand function". Q vil jo være det, du netop efterspørger når du har prisen P og indkomst Y

Og du ved ydeligere, at formlen for income elasticity (hvis du formoder, at du har et normal good) er: 

Income Elasticitet = (%ΔKvantitet efterspurgt) / (%ΔInkomst)

Prøv at se, hvad du efterspørger, når du har en indkomst på hhv. Y=100 og Y=110. 

Og prøv at se, hvor stor en efterspøgsel, du har på godet Q med en indkomst på Y1=100 og Y2=110 (bare et eksempel).

Husk, at du holder priserne konstant, så dem skal du ikke ændre på, så det eneste du skal indsætte er Y = 100  for at få Q1 og Y = 110 for at få Q2.

Når du har beregnet Q1 og Q2, kan du så tage dit resultat, og så, hvor mange procent Q2 er anderledes end Q1.  

Når du har beregnet det, kan du så indsætte i formlen og så skulle du gerne fã hvad din elasticitet er. 

Prøv lige at se, om du ikke kan finde ud af noget selv. Skriv igen, hvis der skulle opstå problemer. 

Bard


Skriv et svar til: DEMAND FUNCTION

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.