Kemi

pH

05. november 2014 af UK343 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 
Jeg skal udregne pH i ækvivalenspunktet. Titreringen er eddikesyre og NaOH.

CH3COO- har koncentrationen 0,5050 M

Jeg skal anvende pH=14-pOH og OH- skal isoleres ud fra Kb

Hvordan kan jeg beregne pH, skal lave skemaet (ICE) og må ikke bruge formlen pH=7+1/2*(pKs+log(cb))

Håber nogle kan hjælpe, der jeg sidder fast   


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Hvis du laver ICE finder du reaktionsbrøken

K_\mathrm{b}=\dfrac{x^2}{0.5050-x}\Rightarrow x=0.48

Hydroxid må være lig med x, så pH=14+log10(x).


Svar #2
05. november 2014 af UK343 (Slettet)

Tallet bliver ikke rigtig ved den metode, da pH skal være på næsten 9 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

x=1.68*10-5 (regnefejl)

Eller hvad mener du, får du selv 0.48?


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.