Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Priselasticitet
22. november 2014 af
samsoe1993 (Slettet)
-
Niveau: A-niveau
Man har estimeret følgende elasticiteter for produktet ”Rørfilm af LPDE”
Ep=-2. Priselasticiteten
El=1. Indkomstelasticiteten
Exy=1,5. Krydspriselasticiteten
Hvor x refererer sig til produktet ”Rørfilm af LPDE”, mens Y refererer sig til et produkt, der er
substituerbart til produktet ”Rørfilm af LPDE”.
Næste år forventer man at sætte prisen for ”Rørfilm af LPDE” op med 6 %, og samtidig antager
man, at indkomsterne vil stige med 4 % samtidig med at man forventer, at prisen for det
substituerbare produkt vil falde med 2 %.
4.1. Idet det antages, at salget af produktet ”Rørfilm af LPDE” i år er 1200 stk., bedes du beregne
hvor stort salg man kan forvente næste år.
4.2. Hvor meget skal man ændre sin pris, hvis man næste år ønsker at sælge 1200 stk.?
Ep=-2. Priselasticiteten
El=1. Indkomstelasticiteten
Exy=1,5. Krydspriselasticiteten
Hvor x refererer sig til produktet ”Rørfilm af LPDE”, mens Y refererer sig til et produkt, der er
substituerbart til produktet ”Rørfilm af LPDE”.
Næste år forventer man at sætte prisen for ”Rørfilm af LPDE” op med 6 %, og samtidig antager
man, at indkomsterne vil stige med 4 % samtidig med at man forventer, at prisen for det
substituerbare produkt vil falde med 2 %.
4.1. Idet det antages, at salget af produktet ”Rørfilm af LPDE” i år er 1200 stk., bedes du beregne
hvor stort salg man kan forvente næste år.
4.2. Hvor meget skal man ændre sin pris, hvis man næste år ønsker at sælge 1200 stk.?
Svar #1
22. november 2014 af JM93 (Slettet)
4.1
Jeg har beregnet virkningen af de enkelte ændringer, og derefter den samlede virkning:
Ep -2 * 6 = -12
Ei 1 * 4 = 4
Exy 1,5 * -2 = -3
Total = -11
1200 * 0,89 = 1068 stk.
4.2
Den totale ændring skal være 0.
Eksklusiv ΔEp er den = 1, derfor skal ΔEp være = -1:
-2*ΔEp=-1
ΔEp = 0,5
Skriv et svar til: Priselasticitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
