Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Beregning af den numeriske værdi for et LC kredsløb

16. december 2014 af RingenesHerre (Slettet)

Hejsa

Jeg står med et SRP projekt hvor jeg skal beskrive koblingen af en kondensator (c) og en spole (L). Jeg ved hvordan jeg beskriver den komplekse impedans af kredsløbet - men hvordan får jeg omregnet dette til den numeriske, 'virkelige', impedans? 

Kredsløbet der er tale om er i serie -  ikke parallel. 
 

Jeg ved at Z=|Z| og at  |Z|=j*omega*L+ 1/j*omega*C. Ved at omregne formlen skulle jeg kunne få den numeriske værdi til at stå uden den imaginære del - altså j (i i matematikkens verden)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2014 af mathon

nok nærmere
                                  Z=0+\left (\omega L-\frac{1}{\omega C} \right )j

                                   \left |Z \right |=\sqrt{0^2+\left (\omega L-\frac{1}{\omega C} \right )^2}

                                  \left |Z \right |=\left (\omega L-\frac{1}{\omega C} \right )=\frac{\omega ^2LC-1}{\omega C}


Svar #2
16. december 2014 af RingenesHerre (Slettet)

Super fedt! Mange tak! 


Skriv et svar til: Beregning af den numeriske værdi for et LC kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.