Fysik

Bølgelængde af lys

20. januar 2015 af matthjelp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lys fra en bestems overgang i hdygrons afbøjes 16,95 grader (1.orden) af et gitter med gitterkonstanten 1.667 * 10^-6 m

Beregn lysets bølgelængde

Jeg har brugt virkelig lang tid på denne men kan ikke finde ud af hvad jeg skal placere hvor og hvorledes. Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2015 af Heptan

Gitterligningen

n\lambda = d\ \sin \phi_n

med input

n = 1

d = 1.667 * 10-6 m

φn = 16,95º

Løsning: λ = 486,0 nm


Svar #2
20. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

sinus til 16.95 giver -0.9464435603

så jeg skal bare gange dette med d?


Svar #3
20. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

men dette giver slet ikke noget i nærheden af svaret

#1

Gitterligningen

n\lambda = d\ \sin \phi_n

med input

n = 1

d = 1.667 * 10-6 m

φn = 16,95º

Løsning: λ = 486,0 nm


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2015 af Heptan

#2

Du skal regne i grader, ikke radianer

#3

Hvad er svaret da?


Svar #5
20. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

Jeg har fået det til at passe

#4

#2

Du skal regne i grader, ikke radianer

#3

Hvad er svaret da?


Svar #6
20. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

#4

#2

Du skal regne i grader, ikke radianer

#3

Hvad er svaret da?

Der står jeg skal beregne dens fotonenergi i Joule og Evolt - men en eV er lig med 1.602*10^(-19) så den ganger jeg jo bare med de 486 nm ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2015 af Heptan

#6

Nej du skal først beregne fotonenergien i Joule.

E = h · c/λ

Og så kan du omregne fotonenergien fra Joule til elektronvolt.


Skriv et svar til: Bølgelængde af lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.