Bioteknologi

Stofmængdekoncentration

04. marts 2015 af Anar2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Nogen der kan hjælpe med følgende opgave: 

Det viser sig at der er andre stoffer end mælkesyre, der påvirker pH-værdien i yoghurt, idet pHværdien i en vandig opløsning af ren mælkesyre er 2,46. 3. Beregn stofmængdekoncentrationen af mælkesyre i en vandig opløsning med en pHværdi på 2,46. 

PS: pks er oplyst til 3,86 

Jeg har nu længe prøvet, men jeg ved ikke hvordan man beregner stofmængdekoncentration udfra blot pH.

Håber i kan hjæpe


Brugbart svar (3)

Svar #1
04. marts 2015 af Toonwire

Hejsa.

Nu er det et stykke tid siden jeg har haft kemi, MEN!
Som jeg husker det kan du jo bare udnytte at en pKs-værdi i intervallet 0-4 er en middelstærk syre

Dvs. så gælder der, at

pH=-log\left( \frac{-K_s+\sqrt{K_s^2+4\cdot K_s\cdot c(s)}}{2}\right )

Sammenhængen mellem pKs og Ks kender du sikkert 

pK_s = -log(K_s) = 3.86~~~~ \Leftrightarrow~~K_s=10^{-3.86}

Du søger stofmængdekoncentrationen:
Dvs. du skal bare isolerere for c(s)
 


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.