Fysik
Kinematik - Airbus
Jeg er lidt i tvivl, om jeg har regnet rigtig her
a) Her har jeg differentieret v(t) og fået min a til det korrekte 3 m/s
c) Omregnet 260 km/h til 72 m/s, hvor efter jeg har brugt formlen for konstant accelaeration uden begyndelseshastighed: v=a*t=72.2. Her fik jeg 24.06 sekunder
d) Sat vores tid ind i formlen for konstant accleration uden begyndelseshastighed: s=1/2*3.0*72.2^2=7819 m
Svar #1
07. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
I c) skal man løse ligningen
v(t) = 260 km/h = 72,22222 m/s
hvilket er en 2.-gradsligning i t.
d) Benyt det givne udtryk for v(t) til at bestemme udtrykket for s(t) = 0∫t v(τ) dτ . Beregn så s(t) med tiden t fra spm c).
Bemærk, at accelerationen ikke er konstant i denne opgave.
Svar #2
07. april 2015 af hamdenflott (Slettet)
Det var også min første tanke, men når jeg forsøger at beregne mine x værdier med solve, så får jeg false.
Så jeg kan ikke benytte formlerne for retlinet bevægelse, når min accleration ikke er konsant? Jeg har nemlig plottet min a(t) graf, og der er accleration en vandret funktion, hvilket vel må betyde at min accleration er konsant?
Svar #3
07. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
#2
Bevægelsen er retlinet, men accelerationen er ikke konstant. Regn opgaven i hånden, eller sæt dig bedre ind i, hvordan du bruger dit CAS-værktøj.
c) Man skal løse ligningen
-0,022m/s3·t2 + 3,0m/s2·t = (260/3,6)m/s
Man udvælger den af rødderne, der ligger i intervallet 0 ≤ t ≤ 40s .
d) Beregn s(t) = 0∫t v(τ) dτ ved at indsætte udtrykket for v(t) .
Svar #4
07. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
#2
Nej, accelerationen er ikke konstant. Man har jo netop
a(t) = v'(t) = -0,044m/s3·t + 3,0m/s2 .
Svar #5
07. april 2015 af hamdenflott (Slettet)
Mange tak igen. Mit CAS værktøj var hvis den største forhindring.
Skriv et svar til: Kinematik - Airbus
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
