Bioteknologi

Absorbans og koncentration

16. april 2015 af Toffiie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :) 

Sidder med en opgave, hvor jeg skal finde koncentrationen af lactose i mælk, jeg har følgende oplysninger:

Mælken blev behandlet med lactase og fortyndet 100 gange med vand. Derefter reagerede den fortyndede mælk med 3,5-dinitrosalicylsyre, og absorbansen blev målt ved 540 nm i en kuvette med en bredde på 1,0 cm. Absorbansen blev målt til 0,513. 

Og mit spørgsmål lyder således:
Bestem koncentrationen af lactose i mælken. Resultatet angives i mM. 

Men ved ikke helt hvad jeg skal starte med? Nogle gode idéer? :) 
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2015 af mathon

Absorbansen
                             A=\varepsilon _{\lambda }\cdot l\cdot c_{for}


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. april 2015 af mathon

                             0{,}513=\varepsilon _{\lambda }\cdot (1 \; cm)\cdot c_{for}

                             c_{for}=\frac{0{,}513}{\varepsilon _{\lambda }\cdot (1 \; cm)}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2022 af alexdevv

0.9


Skriv et svar til: Absorbans og koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.