Bioteknologi

Udbyttet af Saccharose

18. maj 2015 af aee4bd941f8b4d9e39210c06c44fcb71 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har følgende opgave som jeg ønsker hjælp til:

På en sukkerfabrik kan man fra hver sukkerroe udtrække cirka 100 g saccharose. Det foregår ved at skære roerne i tynde snitter og derefter lade dem passere mod en strøm af vand, der har en temperatur på 70 ° C. Efter godt en time er cirka 90 % af saccharosen trukket ud af roesnitterne, og den sukkerrige saft kan derefter inddampes til almindeligt sukker. Inden inddampningen vil saften have en saccharosekoncentration på 0,5 M, og der kan typisk udtrækkes 100 mL saft pr. 500 g sukkerroe. Figur 2 viser nogle data om saccharose.

Data for saccharose ?

Molekylformel: C12H22O11. 

Molarmasse: 342,3 g/mol 

Densitet: 1,587 g/cm3 

Opløselighed i vand: 2000 g/L (25 °C)

2. Beregn udbyttet af saccharose fra 500 g sukkerroe. Resultatet skal angives i g

Hvordan bærer jeg mig ad med dette? 


Svar #1
18. maj 2015 af aee4bd941f8b4d9e39210c06c44fcb71 (Slettet)

Kan det passe at der er : m = c*v*M = 0,5*100*10^-3*342,3 = 17.115 g ? Nogle der kan verificere om dette er rigtigt ? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2015 af ramobaro

Det har jeg også fået det til. Du kan se udregningen i billedet som er vedhæftet.  


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2015 af ramobaro

Har lige set at jeg har glemt at taste enter på n-spire, så man kan ikke se selve resultatet. 

Men du kan se metoden jeg brugte, og jeg fik ihvertfald det samme resultat som dig. 


Skriv et svar til: Udbyttet af Saccharose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.