Bioteknologi

pH i biofilm

02. juni 2015 af dani9319 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en der kan hjælpe mig med at løse denne opgave?
Vi ved følgende:

Ammoniak er en base med pKb = 4,75 (Hvad betyder dette, og hvorfor skriver man ikke bare pH-værdien?)
I biofilm er der typisk en formel koncentration af ammoniak på 0,0078 M.

Beregn pH i en biofilm under antagelse af, at det kun er ammoniak, der har indflydelse på pH.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2015 af Heptan

Fordi pH afhænger af koncentrationen. pKb er en egenskab der beskriver hvor stærk en base ammoniak er, ikke direkte hvilken pH-værdi en opløsning af ammoniak vil have.

Da den formelle koncentration ikke er meget lille, kan du bruge formlen for svage baser:

pOH = ½(pKb - log(cb))

og derefter

pH = 14 - pOH


Skriv et svar til: pH i biofilm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.