Kemi

ph

17. august 2015 af tobiasyesyes (Slettet) - Niveau: C-niveau

hey igen

anden og forhåbentlig sidste gang for i aften, men jeg har virkelig besvær med at beregne ph-værdien ud i den vedhæftede opgave. En der kan hjælpe??

med venlig hilsen

tobias

Vedhæftet fil: ph.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2015 af mathon

a)
           Her bruges pH-formlen for stærk syre.

b)
           Her bruges pH-formlen for svag syre.
 


Svar #2
17. august 2015 af tobiasyesyes (Slettet)

#1

jeg har kigget på formlerne, men det giver INGEN mening i mit hoved. ):


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2015 af mathon


Svar #4
17. august 2015 af tobiasyesyes (Slettet)

a)

pH=-\log(c_s)=-\log\left(\left [ H_3O^+ \right ]\right)

pH=-\log(0.02)=-\log\left(\left [ H_3O^+ \right ]\right)

b)

pH=\frac{1}{2}\cdot \left (pK_s-\log(c_s) \right )

pH=\frac{1}{2}\cdot \left (pK_s-\log(0,1) \right )

Jeg ved ikke helt, hvad man skal...


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2015 af mathon

a)

     pH=-\log(c_s)=-\log\left(0{,}02\right)

b)

     pH=\frac{1}{2}\cdot \left (4{,}76-\log(0,1) \right )


Skriv et svar til: ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.