Bioteknologi

Fra mg/L til mol/L

13. september 2015 af simone1517 - Niveau: A-niveau

Jeg skal beregne en koncentration til mol/L. Jeg har koncentrationen i mg/L, men hvordan beregner jeg det om til mol/L?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2015 af mathon

Når molmassen er {M} g/mol
haves:
                        x·10-3 g/L
           c =     ----------------
                       {M} g/mol
                   


Svar #2
13. september 2015 af simone1517

Hvad er det jeg skal sætte ind på x plads?


Svar #3
13. september 2015 af simone1517

Og jeg har jo ikke noget i g/L og g/mol?

Har kun i mg/L


Svar #4
13. september 2015 af simone1517

Jeg får dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2015 af mathon

                        28,38·10-3 g/L
           c =     ---------------------  = 3,57881·10-5 M
                         793 g/mol


Svar #6
13. september 2015 af simone1517

Så det var altså rigtigt det jeg havde fået :)
Jeg skal bare lige fjerne enheden så det bare er enheden M (y)

Skriv et svar til: Fra mg/L til mol/L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.