Matematik

Beregning af en vinkel

28. oktober 2015 af Julie03 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg skal finde en vinkel i en trekant, men jeg kender kun en side og arealet. Hvordan gør jeg det?

Håber nogen kan hjælpe :-)

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2015 af mathon

Er trekanten retvinklet?


Svar #2
28. oktober 2015 af Julie03 (Slettet)

Nej, det er den ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2015 af mathon

Så må du have yderligere oplysninger r,\; R eller en vinkel mere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2015 af StoreNord

Når du kender arealet og en side, så kald den grundlinjen g. Så er arealet nemlig A=\frac{1}{2}h_{g}*g           altså en halv højde gange grundlinjen.

Er der ikke flere oplysninger?             Så skal du måske bruge Herons formel.

Hvad er Arealet?

Hvor meget er siden?


Svar #5
28. oktober 2015 af Julie03 (Slettet)

Jeg har nok en ekstra side så, men jeg var i tvivl om den måtte bruges, fordi man finder den (c) og arealet ved at få at vide, at en anden side (a) = 10. I den opgave jeg nu er kommet til, får man at vide at arealet er 15 (hvilket ikke er samme resultat som man får, når den beregnes) og jeg har derudfra beregnet siden a til noget andet end 10??


Svar #6
28. oktober 2015 af Julie03 (Slettet)

Arealet er 15

Vinklen er 25 grader

Siden er 5,9

Og så er der muligvis en side på 5,1


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2015 af StoreNord

Kan du ikke beskrive trekanten?   For elsempel med A,B,C og a,b,c   og vinkelA, vinkelB og vinkelC, og fortælle hvilket tal der hører til hvilken størrelse?


Svar #8
28. oktober 2015 af Julie03 (Slettet)

Jeg har vedlagt opgaven.

I opgave a har jeg beregnet |AB| til 5,1 og arealet til 25,4

I opgave b har jeg beregnet |BC| til 5,9

Vedhæftet fil:trekant.docx

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. oktober 2015 af StoreNord

Du sagde tidligere, at du kun kendte arealet og en side.

Er du sikker på, at du har sendt den rigtige opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. oktober 2015 af mathon

b)

            \left | BC \right |=a=\frac{5}{2\cdot \sin(25^{\circ})}

            c=\sqrt{\left (\frac{5}{2\cdot \sin(25^{\circ})} \right )^2+12^2-2\cdot \frac{5}{2\cdot \sin(25^{\circ})}\cdot 12\cdot \cos(25^{\circ})}


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. oktober 2015 af mathon

Dernæst
               \cos(B)=\frac{a^2+c^2-b^2}{2ac}     for at undgå sinusfælden.

                


Svar #12
28. oktober 2015 af Julie03 (Slettet)

Aaaaah ja selvfølgelig! TUSINDE TAK SKAL DU HAVE! :-) :-) :-)


Skriv et svar til: Beregning af en vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.