Kemi

osmolaritet

05. november 2015 af inzaghi (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Spørgsmålet lyder: 

Hvad har en 0,25 M opløsning af calciumsulfat i vand en osmolaritet på? 

M = CaSO= 136 (ca.). Hvad skal gør man herfra? Jeg ved at Cosm = Nosm/Vosm. Kan ikke lige knække nøden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2015 af mathon

c_{osmo}=\frac{n_{osmo}}{V}=2\cdot \frac{n}{V}=2\cdot c=2\cdot (0{,}25\; M)=0{,}50\; M


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2015 af Heptan

Calciumsulfat dissocierer til to ioner, så for hver 1 mol vandig calciumsulfat man har, er der 2 osmol.


Skriv et svar til: osmolaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.