Fransk

adjektiver

10. november 2015 af Nadi2020 - Niveau: 8. klasse
Nogen der ved om der forskel på franske og danske adjektiver.?!

Svar #1
10. november 2015 af Nadi2020

Det danske ord god hedder to forskellige ting på fransk
og også de to forskellige ord for dårlig.
hvad er det for jeg ved det ikke please hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2015 af french doctor

Hej

Det er ikke helt til at forstå, hvad du gerne vil have svar på.

Kan du gøre det mere klart?

Adjektiver er jo bare tillægsord - på dansk kan man sætte "at være" foran: At være sød, dum, flot, fin, glad, smuk, lang, kort, tung...

På fransk er det helt det samme. At være hedder "être": être aimable, bête, beau, joli, joyeux, belle, long, court, lourd...

På fransk skal du blot huske, at tillægsord ALTID har samme køn (han eller hun) og samme tal (ental eller flertal), som det ord, de lægger sig op ad.

Fx

Pierre est grand. (Hankøn)

Louise est grande. (Hunkøn = tilføjelsen af -e)

Pierre et Louise sont grands. (Flertal = tilføjelsen af -s)

Louise et Marie sont grandes (Flertal og hunkøn = tilføjelsen af -es)

Sincèrement

Thomas

- - -

Sincèrement Thomas


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2015 af Dittelina

Hey!

Mener du bien og bon/bonne? Og Mauvais/mauvaise?

Du kan tjekke den her side for bien/bon: http://french.about.com/od/grammar/a/bon-bien.htm

Mauvais er dårlig i hankøn. "Il est mauvais" ~ Han er dårlig

Mauvaise er dårlig i hunkøn. "Elle est mauvaise ~ Hun er dårlig

Mauvais (flertal maskulin). "Ils sont mauvais" ~ De er dårlige

Mauvaises (flertal feminin). "Elles sont mauvaises" ~ De er dårlige

Alle former for mauvais og bon skal stå foran adjektivet (hvis du har et)

Mauvaisement = Adverbium, lægger sig til et verbum :)

Mvh Ditte :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2016 af Andreas1105 (Slettet)

http://www.allezhop8.gyldendal.dk


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2016 af Andreas1105 (Slettet)

alt facit :)


Skriv et svar til: adjektiver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.