Studievejledning

HF

06. januar 2016 af OliverHviid

Hej, jeg har et par spørgsmål vedrørende HF.

Skal man vælge en studieretning ligesom på STX, HHX og HTX, eller sammensætter man selv de fag, man vil have? (jeg taler ikke om enkeltfag, men bare om den ordinære HF)

Når man taler om de naturvidenskabelige og samfundsvidenskabelige faggrupper, betyder det så, at man fx i den naturvidenskabelige faggruppe skal op i én samlet eksamen i biologi, geografi og kemi eller tre eksamener hver for sig??

Jeg takker på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2016 af JulieW99

I NF er du oppe i en eksamen, hvor fagene er slået sammen, så vidt jeg husker. På mit gymnasium har HF'erne mulighed for at vælge en "retning." Dem der ikke vælger det, vælger vidst mere eller mindre selv de fag de skal have, udover de fag der selvfølgelig er obligatorisk.

- - -

Vh Julie


Svar #2
06. januar 2016 af OliverHviid

OK, mange tak for dit svar, Julie. Jeg har lige to spørgsmål til.

Du skriver, at de har mulighed for at  vælge en retning. Er det de samme retninger som på fx STX, eller er det nogle andre? Desuden, hvad er forskellen på den normale HF og enkeltfag?? 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2016 af JulieW99

Puha, det har jeg simpelthen ikke styr på. Ved os kan de "specialisere" sig med de her retninger. Jeg kan lige finde skolens HF-hæfte der ligger online.

Forskellen på den normale HF er at den tager 2 år, og der er obligatoriske fag osv. På en enkeltfags HF kan du tage de antal fag af gangen der passer dig, når det passer dig. Det er bl.a. noget af det du kan bruge, hvis du skal læse et fag op, skulle jeg mene.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. januar 2016 af JulieW99

Du kan se vores HF-retninger her. :)

http://vghf.dk/ny-elev/hf/

- Hvordan det er på andre gymnaiser ved jeg ikke. Jeg er også tilknyttet STX. Men på HF vælger du basically selv dine fag, medmindre du tager en retning som vi har. Så får du nogle påtvunget, så du specialiserer dig lidt.

- - -

Vh Julie


Svar #5
06. januar 2016 af OliverHviid

Mange tak for al informationen - den var meget brugbar.


Skriv et svar til: HF

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.