Matematik

hjælp til matematik B opgave

09. marts 2016 af Carlos79 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En maskinfabrik kan producere mellem 30 og 60 maskiner om året. Prisen p for en maskine afhænger af antallet af producerede maskinerx, idet
                   
                                                      p(X) = 7500x-x^3           30<= x < = 60

Bestem det antal maskiner, der skal produceres om året, hvis man ønsker den største pris pr. maskine.????

Hvor stor bliver den årlige omkostning i dette tilfælde?????

jeg er lost i denne opgave ,

tak på forhånd

Vedhæftet fil: hjælp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2016 af StoreNord

Du skal vel bare differentiere p(X) og finde extremum?


Svar #2
09. marts 2016 af Carlos79 (Slettet)

Jamen , problemet er at jeg ved slet ikke hvordan den kan løses . :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2016 af StoreNord

Kan du ikke differentiere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2016 af MHR1993 (Slettet)

#0

Differentiér p(x).
Løs ligningen p'(x) = 0.
Læg mærke til begrænsningerne 30 ≤ x ≤ 60. De angiver det interval du skal undersøge, dvs. løsningen til ligningen p'(x) = 0 skal findes inden for dette interval.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2016 af Jannik09 (Slettet)

Lidt sent, men hvis du stadig har brug for hjælp, så er der lidt her:

Bestem det antal maskiner, der skal produceres om året, hvis man ønsker den største pris pr. maskine.????

Differentiër p(x): -3x^2+7500

Løs p'(x)=0: -50 og 50

Bemærk begrænsningen 30 ≤ x ≤ 60, det er derfor kun 50 der kan bruges

Der skal altså produceres 50 maskiner om året for at få den største pris pr. maskine.

Hvor stor bliver den årlige omkostning i dette tilfælde?????

50 indsættes i formlen for p(x): 7500*50-50^3

Dette giver den årlige omkostning på 250.000 kr.


Skriv et svar til: hjælp til matematik B opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.