Fysik

Varme/Entropien

01. april 2016 af MissGeek87 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Temperaturen på X svinger mellem 90 K og 130 K, og trykket er omkring p = 1.7·10-4 Pa. Vi får desuden af vide at V1 = 1.00 m3 og V2 = 1.44 m3

1) Hvor meget varme bliver der tilført gassen under den isobar proces?

2) Hvor meget stiger entropien under den isobar proces?

Nogen der kan hjælpe med de her to spørgsmål. Gerne hjælp til begge tak. Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2016 af Heptan

Du skal vide hvilken gassamensætning der er tale om.

1) For en isobar proces gælder

Q=C_p \frac{p\Delta V}{R}

2) For en isobar proces gælder

\Delta S=S_{2}-S_{1}=\sum \frac{dQ}{T}=nC_{p}\int_{T_{1}}^{T_{2}}\frac{1}{T} dT=nC_{p}\cdot\ln \left(\frac{T_{2}}{T_{1}} \right)

hvor n = pV/(RT) ved en vilkårlig tilstand.


Svar #2
01. april 2016 af MissGeek87 (Slettet)

1) Hvordan finder jeg s Cp?  


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2016 af Heptan

Cp er karakteristisk for gassen, så det må fremgå af opgaven hvilken gas der er tale om. Du har skrevet i en anden tråd (hvis det er samme opgave), at du kender γ. Den kan du bruge til at beregne Cp.


Svar #4
01. april 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Der er tale om gassen svovldioxid 


Svar #5
01. april 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Er stadig ikke med??


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Cv er givet i opgaven. Desuden gælder der for en ideal gas at

Cp = Cv + R


Svar #7
01. april 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Hmm hvor er den oplyst hen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. april 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Den er givet i spm. 4 til 21,8 J/(mol*K).


Svar #9
01. april 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Okay, tak. 


Svar #10
01. april 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Synes min enhed ikke helt passer, har jeg gjort det korrekt? 


Svar #11
01. april 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Har brugt den forkerte Cv, det har jeg fået rettet. Men mine enheder, passer de?


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. april 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det passer. Pa = J/m3, så enheden ender med at være J.


Svar #13
01. april 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Tak. Mht. #1 og entropien, hvordan finder jeg præcis stofmængden, n?


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. april 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Idealgasligningen

n = pV/(RT)

Så indsætter du trykket og enten 90K og 1,00m3 eller 130K og 1,44m3


Skriv et svar til: Varme/Entropien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.