Fysik

Adiabatisk proces, arbejde

01. april 2016 af MissGeek87 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er det korrekt at bruge følgende formel til at udregne arbejde, når vi kun kender γ, T2 og T3:

W = (R/(γ-1))/(T2-T3)??

Får min enhed til at give J/mol, men enheden for arbejde er J ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2016 af Heptan

Jeg tror der er noget galt med formlen ... din enhed bliver J/(mol K2). Hvis du vil få det i J skal du kende stofmængden n,

W=\frac{R}{\gamma-1}\cdot n\cdot (T_2-T_3)


Svar #2
01. april 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Den kender jeg ikke, og ved hellere ikke om man kan finde den. Opgaven lyder som følgende: 

Hvor stort et arbejde udfører gassen på sine omgivelser under den adiabatiske proces. Jeg kender som sagt kun T2, T3, V2, V3 og γ. Hjælp tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2016 af Heptan

Nå så du kender også V2 og V3? Hvad med trykket? Du har skrevet i en anden tråd (hvis det er samme opgave) at p = 1,7 · 10-4 Pa. Så har du nok til at beregne stofmængden med idealgasligningen.


Svar #4
01. april 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Ja jeg har også trykket. Kan du vise hvordan man udregner n?


Skriv et svar til: Adiabatisk proces, arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.