Almen studieforberedelse (AT)

Hjælp til redegørelse

28. april 2016 af Karina1998 - Niveau: A-niveau

Hej. Er er den venlig sjæl der kan hjælpe mig med at komme i gang med redegørelsen til min synopsis?

Min problemstilling lyder således :

- Redegørelse for medialiseringen af politik i det danske samfund


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2016 af Studscientpol

Medialisering defineres som "The process whereby society to an increasing degree is submitted to, or becomes dependent on, the media and their logic."

Her er der en direkte og inddirekte form for medialisering. Den direkte form er hvor en ikke medieret aktivitet konventeres til mediaeret form, f.eks. noget der aldrig har haft med medierne at gøre, pludselig kommer i kontakt med mediet, og bliver påvirket af det. 

indirekte: En proces hvor noget bliver mere medialiseret gennem symboler og mekanismer. F.eks. Burgerking og Mcd der får et større fokus på at sælge i medierne. f.eks. https://www.youtube.com/watch?v=VMjRSnokms8

------------------------

Vi kan bruge medialisering i 3 veje: Konceptuelt, empirisk og normativt. Strømbeck mediatisering består af 4 dimensioner: medie som kilde til information, forholdet mellem medier og politiske institutioner, medie indholdet drives af medie logikken, politikere adoptere medie logikken.

1.Medierne har erstattet den interpersonale kommunikation som hoved kilden for information om politikken 2.Medierne er blevet uafhængig af de politiske institutioner

3.Mediernes indhold drives af medie logikken

4.Politiske aktører drives af medie logikken. Empirisk: jo længere man kommer væk fra ens lokal samfund, jo mere medialiseret bliver politikken.

Vi er ikke på trin 4 endnu, men vi er kommet til trin 3. Politikker bruger medierne meget, men de bruger medierne til at opnå egne politiske mål, hvis det var på trin 4, ville politiker drives 100 % af medie logikken. De vil med andre ord ikke have andre politiske mål end at være og sælge sig i medierne.

----------

Hvorfor er der medialisering?

Tre typer af mediatisering: medie centeret(professionel, teknologi) samfunds centreret(emancipation, uddannelse), politikere(professionel kommunikation)


Skriv et svar til: Hjælp til redegørelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.