Bioteknologi

Gæringsprocessen

01. maj 2016 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle, jeg har virkelig brug for hjælp til denne opgave, fordi jeg forstår ikke simpelthen ikke, hvordan dette skal gøres:


Kontroller ved beregning, at 51,1 % af glucosens masse bevares i form af ethanol:
og vi ved at: 51,1 masse% af den omsatte glucose omdannes til ethanol, og de resterende
48,9 masse% forsvinder fra gæringsbeholderen som carbondioxid. Et gærrør med
vand forhindrer, at der kommer dioxygen i kolben, men lader carbondioxid slippe ud.
Hvordan skal jeg kontrollere at 51,1 % af glucosen opbevares som form af ethanol?
 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2016 af mathon

                      C_6H_{12}O_6\; \rightarrow \: 2\, C_2H_5OH\; +\; 2\, CO_2
                           1 mol                      2 mol

                          180,156 g               2 · (46,069 g)

   bevaret masse i procent:
                                                 p=\frac{2\cdot 46{,}069\; g}{1{,80156\; \tfrac{g}{\%}}}=51{,}1\%

                            

                        


Svar #2
01. maj 2016 af Sarah45 (Slettet)

#1

                      C_6H_{12}O_6\; \rightarrow \: 2\, C_2H_5OH\; +\; 2\, CO_2
                           1 mol                      2 mol

                          180,156 g               2 · (46,069 g)

   bevaret masse i procent:
                                                 p=\frac{2\cdot 46{,}069\; g}{1{,80156\; \tfrac{g}{\%}}}\cdot 100=51{,}1\%

                            

                        

Tusind tusind tak, Mathon!


Skriv et svar til: Gæringsprocessen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.