Religion

Skabelsesberetninger (Hinduisme, Islam og Kristendom)

19. juni 2016 af Janniestrand - Niveau: 9. klasse

Jeg sidder her med en lille opgave, jeg ikke helt kan finde ud af. Hvad er forskellen på skabelsesberetningerne i Hinduisme, Islam og Kristendom? Skriv gerne, det er meget vigtigt!


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juni 2016 af sidseandersen (Slettet)

Kristendommen: Gud er god er har skabt verden. Og derfor er verden også god nu. Dette kan tydeligt ses i 1 mose bog kap. 1 hvor der står " og Gud så at der var godt ". hver gang han havde lavet noget nyt. Dette er et meget vigtigt punkt for skabelsen. Udover det skabte han Himmelen (guds bolig) og Jorden ( mennesket bolig efter syndefaldet) og Dødsriget. 

Islam: Minder meget om Kristendommen i det muslimer også tror på skabelsesmyten. Dog har Gud forudbestemt en dag hvor der er dommedag. Den dag ved kun Gud hvornår er. Når dommedag kommer, kommer man i himmelen hvis man har været god, og man kommer i helvede hvis man ikke har været god. Gud har også skabt djævlen Iblis, der sætter folk på jorden på prøve, og forsøger at få folk til at gøre dumme ting. 

Hinduismen: Ligger MEGET fjernt fra de to andre religioner. Denne religion er blevet til overen lang periode ved indvandring i det nordlige Indien, og der er derfor hverken tale om en religionsskrifter, eller en direkte skabelsesopfattelse. Mennesket kan genfødes som både dyr, ting og guder. Derfor er mennesket ikke ligeså adskilt fra det guddommelige i hindusimen som i de abrahamitiske religioner( Kristendommen, Jødedommen og Islam).

Ku det hjælpe lidt?


Svar #2
20. juni 2016 af Janniestrand

Ja, mange tak skal du have, det var en stor hjælp.


Skriv et svar til: Skabelsesberetninger (Hinduisme, Islam og Kristendom)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.