Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

totalomkostningsfunktion

24. september 2016 af SørenFKF (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej, jeg har siddet fast ved denne opgave i et godt stykke tid. nogen der kan hjælpe? se vedhæftede fil


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2016 af BechHohen88 (Slettet)

Du kan betragte de to produktionsudviklinger som lineære funktioner, da prisen vokser med en fast værdi pr. stk. Vi kan opstille de funktioner som: 

p_{anl. 1}=190x+5.25\cdot 10^{6}

p_{anl. 2}=110x+10.35\cdot 10^{6}

Hvor p er prisen i DKK, mens x er antallet af stykker. Få et CAS-værktøj el.lign. til at afbilde funktionerne for dig. Når du skal angive intervallerne for det foretrukne produktionsanlæg, skal du først undersøge hvornår det ene anlæg bliver dyrere end det andet (skæring mellem linjerne). Dette gøres ved at løse for x i følgende ligning; 

190x+5.25\cdot 10^{6}=110x+10.35\cdot 10^{6}

Dermed får du fundet mængden af produkt, hvor én af løsningerne bliver dyrere end den anden. 

Med venlig hilsen

Rasmus Bech-Hohenberger


Svar #2
24. september 2016 af SørenFKF (Slettet)

tusind tak!!!! :)


Skriv et svar til: totalomkostningsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.