Samfundsfag

DF's nej til Løkkes regering

08. februar 2017 af penalhusxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået til opgave at give en begrundelse på hvorfor DF ikke dannede regering med Venstre i 2015..

Kan i komme med for/imod begrundelser på hvorfor det ville være smart og usmart for DF at danne regering med Venstre? Har de taget hensyn til DF's samarbejdspartnere i folketinget ved ikke at danne regering med Venstre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2017 af Smut1

Dansk Folkeparti valgte ikke at gå i regering med Venstre, da partiernes fordelingspolitik er for langt fra hinanden. "Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, slog fast, at han ikke havde fået nok indrømmelser fra Løkke Rasmussen til at gå med i regering." Det er således ikke populært hos befolkningen, hvis Dansk Folkeparti går med i en regering, som deler skattelettelser ud, da Dansk Folkepartis fordelingspolitisk er venstreorienteret. Derfor har de brug for nogle ”indrømmelser”, dvs. at de fordelingspolitiske højreorienterede partier giver sig med hensyn til værdipolitikken. Da Venstre ikke kan give så meget, som Dansk Folkeparti mener, at de har mandat til, må Venstre danne en mindretalsregering, hvor de så må hente mandat hos bl.a. Dansk Folkeparti. På den måde går hverken Dansk Folkeparti eller Venstre direkte mod deres interessefaktor, og det vil alt andet lige også påvirke opinionsfaktoren positivt.

Du kan også nemt finde noget om det på nettet: http://nyheder.tv2.dk/valg2015/2015-06-28-df-derfor-sagde-vi-nej-til-regering


Skriv et svar til: DF's nej til Løkkes regering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.