Kommentarer til Studieportalen.dk

Præpositionerne 'at' og 'in'

16. marts 2017 af Stygotius

I testen "Oversæt udtrykket 1 (engelsk grammatik)"  er de svar som er angivet i spørgsmål 3 og 4 fire, ikke rigtige. Man ser det også ofte,  misforstået,  hævdet at forskellen på "at" og "in" er stedets eller byens størrelse, men det er en uvedkommende omstændighed.

Forskellen er at "at" angiver sit komplement som et punkt uden udstrækning. Det er distinktivt og betyder altså "her og ingen andre steder".

"in"s komplement anskues som et sted med fylde, -med nogle karakteristika og med nogle karakteristiske detaljer. Denne præposition er deskriptiv.

Derfor vil man typsk anvende "at" den første gang man omtaler en by eller et sted. De næste gange vil man bruge "in" da man jo nu ved hvor det hele foregår, og der ingen grund er til at fortælle det igen, men gå  over til en fyldigere beskrivelse af stedet.  

Størrelsen af f.eks. en by er irrelevant i denne forbindelse selv om der, indrømmet, skal en ret global betragtningsmåde til for at anskue en storby som London som et punkt på et kort. Man kunne dog udmærket tænke sig et eksempel som "The airliner touched down at London, Manchester and Edinburgh"


Svar #1
16. marts 2017 af Stygotius

Som altid angiver præpositionen "at " et punkt på et kort eller på en liste eller i en række.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2017 af Moderatoren

Hej

Tak for kommentaren.

Vi kigger på det


Svar #3
24. juli 2017 af Stygotius

Det var et ret langt kig, -foreløbig 4 måneder.


Skriv et svar til: Præpositionerne 'at' og 'in'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.